Шоколадний пиріг з курагою без яєць і молока

Шоколадний пиріг з курагою без яєць і молока – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шоколадний пиріг з курагою без яєць і молока – смачно, ніжно, ароматно, а ще швидко і бюджетно)
Готові пробувати?! Поїхали, готувати)
Так, за декор – не судіть занадто суворо, прикрашав синуля)

Інгредієнти

Борошно – 1,5 склянки
Цукор – 200 грам
Рослинна олія – 7 ст. ложок
Какао – 60 мл
Вода – 250 мл
Розпушувач – 1,5 ч. ложки
Ванільний цукор/Ванілін – 1 уп.
Курага – 30 грам
Цукор – 3 ст. ложки для шоколадної глазурі
Какао – 3 ст. ложки для шоколадної глазурі
Вода – 2 ст. ложки для шоколадної глазурі
Масло вершкове – 1 ст ложка для шоколадної глазурі
Полуниця або будь-яка червона ягода – 2 шт. для прикраси
Шоколадне печиво або Ммдемс – 3 шт. для прикраси

Як приготувати Шоколадний пиріг з курагою без яєць і молока

Погодьтеся, під час посту так хочеться солоденького, і, як правило, це не всіма улюблене вівсяне печиво, і звичайно ж не галетне печиво. Особисто МИ завжди – ЗА шоколадний торт, але як бути коли не можна яєць і молока?! На допомогу завжди приходить улюблений рецепт. Він настільки простий у приготуванні, що мені дуже часто допомагає 3_х річний синочок.

Як і в будь-якому іншому рецепті, можна експериментувати з начинкою, просоченням і декором. І в залежності від Ваших експериментів, шоколадний пиріг може стати не тільки домашнім у чаю, але і смакотою, яку розкидають гості )
Обожнюю цей пиріг за його базу, вона готується виключно з тих інгредієнтів, що у Вас знайдеться вдома. Готується швидко і досить бюджетно.

Я ж в пост люблю готувати з сухофруктами, тому курага сьогодні у нас в фаворитах.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Готую завжди швидко, навіть якщо допомагає наш синуля і наш тато. Цього разу помічник один і щоб нічого не забути, намагаємося робити одночасно кілька дій: готуємо тісто, замочуємо курагу на 15 хвилин і навіть робимо шоколадну глазур).

Мою курагу і кладу її в воду на 15 хвилин.



В окремій ємності змішую всі сухі інгредієнти: цукор, просіяне борошно, розпушувач, какао, ванілін (ванільний цукор).

До сухих інгредієнтів додаємо воду і рослинну олію, перемішується до однорідної маси і стежимо, щоб не було грудочок.


В цей час вже готова наша курага, воду зливаємо і нарізаємо дрібними кубиками.



Нарізану курагу додаємо до нашого тесту. Змащуємо форму рослинним маслом і перелити тісто разом з курагою. У формі ретельно перемішуємо. За нашим звичаєм – тричі стукаємо формою про стільницю і тричі обертаємо за годинниковою стрілкою. Всі ці маніпуляції робимо, щоб вийшло повітря.
Відправляємо наш шоколадний пиріг з курагою в розігріту духовку на 180 градусів.
Через 50 хвилин виймаємо, попередньо перевіривши сухий паличкою, і насолоджуємося)


Син запропонував прикрасити торт шоколадною глазур’ю.
Її ми робимо наступним чином: змішуємо цукор і какао до однорідної маси, вливаємо воду (чим більше води, тим глазур гущі. Я вибрала оптимальний варіант і додаю 2 ст. ложки води) і на маленькому вогні доводимо до кипіння.

В глазур додаємо 1 ст. ложку олії, перемішуємо, даємо охолонути і змащуємо торт.

Ребятенок взяв шоколадні кульки, зробив очі і брови, полуницею виклав посмішку). Приємного апетиту!