Шоколадний бісквітний пиріг Ніжність

Шоколадний бісквітний пиріг Ніжність – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дивовижне поєднання кави і какао надає особливий смак повітряному пирога.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 240 гр
Какао – 4 ст. л.
Цукор – 230 гр.
Кава розчинна – 1 чайна ложка
Масло рослинне – 50 мл
Білки курячі (за бажанням) – 2 шт
Вода – 200 мл
Ванілін – За смаком
Сода – 1 чайна ложка
Оцет – 2 чайних ложки
Сіль – Щіпка

Як приготувати Шоколадний бісквітний пиріг “Ніжність”

Ніжний пиріг дуже простий у приготуванні, і стане відмінною альтернативою печива до чаю.

Покроковий рецепт

Для приготування пирога змішаємо просіяне борошно, сіль, какао, ванілін.

В окремій ємності з’єднаємо каву, воду, масло і половину цукру.

Потім збиваємо білки з цукром на середній швидкості міксера, до консистенції сметани. Також можна, при бажанні обійтися без них. Тоді цей пиріг можна вважати пісним.

З’єднуємо три маси. Змішуємо до однорідного стану, без грудочок.

Готуємо форму для випічки, на фото вона змазаний рослинним маслом.

Виливаємо ароматне тісто у форму. Вже на цьому етапі тісто нагадує солодкий шоколадний крем.

Випікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин (залежно від потужності вашої духовки).


Готовий пиріг прикрашаємо за бажанням. На фото пиріг політ глазур’ю з чорного шоколаду і прикрашений шматочками цукерок кіндер. Для приготування глазурі досить розтопити плитку шоколаду на водяній лазні і обмазати їм пиріг.

Нарізаємо шоколадний пиріг і подаємо до чаю. Приємного апетиту!