Швидкий пиріг до чаю

Швидкий пиріг до чаю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Коли гості на порозі, це пиріг Вас врятує! Готується швидко з простих інгредієнтів. Варення підійде абсолютно будь-яке, яке є у Вас дома: ягідне або фруктове.

Інгредієнти

Яйця – 2 штуки
Цукор – 1 склянка
Молоко – 0,5 склянки
Сода – 1 ч. л. загасити оцтом
Соняшникова олія – 1/3 склянки
Борошно – 2-3 склянки по мірі необхідності
Варення – 2 склянки будь

Як приготувати Швидкий пиріг до чаю

Приготувати швидкий пиріг до чаю зможуть навіть початківці господині. Такий пиріг підійде і для святкового столу і на кожен день до сімейного чаювання. Розлітається такий пиріг на ура! Пальчики оближеш!

Покроковий рецепт

У великій мисці добре змішати яйця і цукор. Бажано до розчинення цукру.

Додати молоко, гашену соду і соняшникову олію. Все добре перемішати.


Замісити густе тісто, щоб не липло до рук. Можливо борошна знадобиться більше. Розділити пиріг на частини. 2/3 частини тесту розподілити руками по дну форми для пирога, змащеній олією.


Викладаємо варення. Якщо варення рідке, то краще перемішати з борошном. Інакше, якщо цього не зробити, варення буде випливати з готового пирога. Тепер з решти тіста відщипуємо шматочки і викладаємо поверх варення, намагаючись покрити ними весь верх пирога.



Розігріваємо духовку на 180 градусів. І випікаємо пиріг протягом 30-40 хвилин до золотистого кольору. Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою, проткнувши пиріг по краях де більше всього тесту, якщо сірник залишилася суха, пиріг готовий. Виймаємо пиріг, злегка остуджуємо, сервіруємо і кличемо гостей пити чай! Приємного апетиту!