Рогалики з дріжджового тіста з повидлом

Інгредієнти

Дріжджі – 25 г
Борошно – 10-12 столових ложок плюс на подсып
Цукор – 2 столові ложки
Молоко – 250 мл
Яйця курячі – 2 шт.
Вершкове масло – 50 г
Повидло – 100 г
Цукрова пудра – за смаком
Жир – для змазування дека

Як приготувати Рогалики з дріжджового тіста з повидлом

Багато улюблені нами страви прийшли до нас із Франції. Ось і рогалики – це найближчі родичі французьких круасанів. Як і круасани, рогалики можна робити з пісочного, полупесочного, листкового та дріжджового тіста. Я сьогодні приготувала рогалики дріжджові з повидлом. Начинка і рецепт тіста рогаликів можуть бути самими різними: наприклад у вигляді вишні, вареного згущеного молока, маком або з шоколадною глазур’ю. Єдиним залишається принцип приготування: тісто розкочується і нарізається на трикутники, в які загортається начинка. Величина рогаликів вибирається вами, на свій розсуд. Рецепт моїх рогаликів з дріжджового тіста з повидлом дивіться нижче. Рогалики виходять повітряними, здобні і залишаються м’якими і на наступний день.

Покроковий рецепт

Дріжджове тісто готуємо безопарним способом. Трохи молока подогреем, розчинний в ньому дріжджі, щоб не було грудочок. Потім додати решту молока, 2 столові ложки цукру, щіпку солі, 1 куряче яйце. Все гарненько перемішати. Просіяти борошно. Додати частинами муку в тісто, перемішуючи. Замісимо пишне дріжджове тісто для рогаликів. За необхідності будемо додавати борошно на подсып. Постараємося, щоб тісто було більш повітряним, некрутим (не переборщуйте з борошном). В кінці замісу додати розтоплене вершкове масло і ще раз вымешаем тісто. Масло полегшить нам цей процес, тісто вийде більш еластичним. Поставимо тісто на 2-3 години для дозрівання в тепле місце, накривши обов’язково ємність з тістом бавовняним, тонким рушником.

Дивіться також:  Мандариновий джем

Коли дріжджове тісто підійде, ще раз вымесим його (трохи придавим) і почнемо формувати рогалики. Тісто розділимо на 2-3 частини і кожну з них розкотимо в пласт, попередньо присипавши робочу поверхню невеликою кількістю борошна. Розкочуємо пласт товщиною приблизно 0,8 – 1 див.

Потім пласт наріжемо на трикутники, як на фотографії.

Кожен трикутник змастимо повидлом і закотимо.

Візьмемо друге куряче яйце, злегка взобьем і змастимо їм за допомогою пензлика кожен рогалик зверху.

Викладемо рогалики з тіста на деко, змащене жиром (можна деко вистелити пергаментним папером, це набагато зручніше). Випікаємо рогалики в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Стежимо, щоб рогалики не підгоріли.

Готовий виріб обсипати цукровою пудрою. Подавати рогалики з повидлом до столу. Приємного чаювання!