Повітряний торт Шоколадне кільце

Повітряний торт Шоколадне кільце – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кулінарний рецепт описує етапи приготування чудового шоколадного торта з глазур’ю . До статті прикріплені унікальні фотографії кожного з кроків з отриманим в результаті десертом.

Інгредієнти

Яйця – 3 шт.
Какао порошок – 8 ст. л.
Цукор – 1 ст.
Молоко – 4 ст. л.
Гіркий шоколад – 1 плитка
Масло вершкове – 100 грам
Борошно – 1 склянка

Як приготувати Повітряний торт “Шоколадне кільце”

Ох, до чого нам зараз буде смачно! Адже ви любите шоколад? Чорний, білий, молочний або гіркий, простий або з начинкою, у вигляді плитки або цукерки – його обожнюють все. Навіть батько Рейно, затятий аскет з відомого роману Джоанн Харріс не зміг здобути перемогу над торжеством шоколаду.
Ми не в сутанах, аскезами себе не пов’язували і маємо право на маленькі солодкі радості начебто шоколадного десерту.

Покроковий рецепт

приготування тіста

Половину склянки цукру з’єднаємо з чотирма ложками какао та масло шматочками, розтопимо на водяній бані. Не лякайтеся, баня – всього лише ємність з киплячою водою, де зверху стоїть миска з перерахованими продуктами.

Коли цукор повністю розійдеться – додамо три (краще прямо з холодильника) яйця. Розітремо масу до гладкості.

Насыплем борошно, поламаємо половину плитки шоколаду, розмішуєм, користуючись виделкою або вінчиком. Збивати не обов’язково. Тісто має литися, як густий мед.

випікати при температурі 180 С

Ставимо форму в пічку на сто вісімдесят градусів. Бісквіт буде готовий через тридцять хвилин.

готуємо глазур

Що у нас залишилося? Правильно: все для глазурі. Можемо знову скористатися каструлею з водою або просто на маленькому вогні розтопити всі компоненти: шоколад, молоко, цукор, какао.
Бісквіт краще викласти на велике блюдо, щоб по краях ще залишилося місце (глазур спочатку рідка, розтікається). Поливаємо гарячим шоколадом вийшло кільце. Миску даємо облизати дітям – вони цього тільки й чекають!
Беремо чашки з чаєм, накладаємо десерт. Шматочки бісквіта, политі пряним теплим шоколадом – захват, ви згодні?