Листковий торт з коржів з вершково-згущеним кремом – готується просто і швидко. Але торт обов’язково повинен постояти кілька годин у холодильник для просочення.
Інгредієнти
яйця – 2 шт. | |
борошно – 2 і 1/6 склянки або більше | |
молоко згущене – приблизно 2 склянки 1 банку | |
сода – половину столової ложки гашене в оцті | |
цукор – 1/2 склянки | |
На крем знадобиться: | |
згущене молоко – 240 грам | |
сирки – 400 грам | |
вершки – 1 склянку жирністю 35 % | |
желатин – 50 грам | |
цукрова пудра – 5 столових ложок | |
свіжі ягоди для прикраси торта |
Листковий торт з коржів з вершково-згущеним кремом – готується просто і швидко. Але торт обов’язково повинен постояти кілька годин у холодильник для просочення.
Покроковий рецепт
Яйця перемішати з цукром до густої маси.
Додати згущене молоко, добре перемішати.
У тісто додати соду гашену оцтом, перемішати. Додати борошно в яєчно-молочну збиту масу. Краще додавати борошно поступово, щоб не було грудочок.
Замісити тісто. При необхідності додати ще просіяного борошна. Тісто не повинно бути крутим і в той же час добре відлипати від рук. Сформувати кульки, а з них коржі.
Випікати коржі на сковороді. Сковорідку змастити маслом тільки в перший раз. Після випічки другого і наступних коржів змащувати її немає необхідності.
Для крему розпустити желатин. Сирки змішати зі згущеним молоком і желатином. Ретельно перемішати цукрову пудру з масою зі збитих вершків. Все з’єднати і охолодити.
Торт вийде з чергування промазанных коржів і шарів крему. Торт повинен постояти кілька годин у холодильнику і просочитися. При бажанні прикрасити торт свіжими ягідками.