Листковий торт з коржів з вершково-згущеним кремом

Листковий торт з коржів з вершково-згущеним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Листковий торт з коржів з вершково-згущеним кремом – готується просто і швидко. Але торт обов’язково повинен постояти кілька годин у холодильник для просочення.

Інгредієнти

яйця – 2 шт.
борошно – 2 і 1/6 склянки або більше
молоко згущене – приблизно 2 склянки 1 банку
сода – половину столової ложки гашене в оцті
цукор – 1/2 склянки
На крем знадобиться:
згущене молоко – 240 грам
сирки – 400 грам
вершки – 1 склянку жирністю 35 %
желатин – 50 грам
цукрова пудра – 5 столових ложок
свіжі ягоди для прикраси торта

Як приготувати Листковий торт з коржів з вершково-згущеним кремом

Листковий торт з коржів з вершково-згущеним кремом – готується просто і швидко. Але торт обов’язково повинен постояти кілька годин у холодильник для просочення.

Покроковий рецепт

Яйця перемішати з цукром до густої маси.

Додати згущене молоко, добре перемішати.

У тісто додати соду гашену оцтом, перемішати. Додати борошно в яєчно-молочну збиту масу. Краще додавати борошно поступово, щоб не було грудочок.

Замісити тісто. При необхідності додати ще просіяного борошна. Тісто не повинно бути крутим і в той же час добре відлипати від рук. Сформувати кульки, а з них коржі.

Випікати коржі на сковороді. Сковорідку змастити маслом тільки в перший раз. Після випічки другого і наступних коржів змащувати її немає необхідності.

Для крему розпустити желатин. Сирки змішати зі згущеним молоком і желатином. Ретельно перемішати цукрову пудру з масою зі збитих вершків. Все з’єднати і охолодити.

Торт вийде з чергування промазанных коржів і шарів крему. Торт повинен постояти кілька годин у холодильнику і просочитися. При бажанні прикрасити торт свіжими ягідками.