Смачний медовий торт легко готується, тому і названий ледачим. Суть полягає у випічці пирогів, які після ріжуться на коржі. Дуже смачний медовий торт!
Інгредієнти
Наявність і кількість інгредієнтів – зазначено в кроках |
Безсумнівна перевага цього тортика, відсутність розкочування коржів, швидкість його приготування. Але смакові, ароматичні якості тортика при цьому ні на грам не страждають!
Покроковий рецепт
У сотейник викладаємо порзане масло (150 грам), вмішуємо склянка цукру (200 грам), дві столові ложки меду. До вибору останнього варто поставитися відповідально, від нього залежить смак, аромат тортика.
Ставимо Сотейник на вогонь малого рівня, добре помішуючи, чекаємо перших бульбашок при кипінні. При їх появі додаємо чайну ложку негашеного соди, змішуємо все, тут же забираємо з конфорки. Отриману масу, вона повинна пінитися після додавання соди, перекладаємо в миску, щоб охолола. Її колір при цьому повинен стати карамельним.
Перемішуючи остиглу масу міксером на малих обертах, вносимо в неї по одному яйцю, всього 2 курячих яйця. Після чого збільшують обороти, додають трохи просіяне борошно (320 грам), перемішують до однорідного стану. Отримане тісто ділять на дві половини.
Деко вистилають пекарської папером, на неї викладають одну з половин тесту, розрівнюють по всьому периметру листа в шар однакової товщини. Зробити це не просто, так як клейка маса, але можна спростити завдання, періодично змочуючи водою лопатку або долоню руки і вже потім розкачати тісто.
Випікати корж при температурі 200 градусів близько 15 хвилин, після, ще тепле, на папері ножем його рівняють по краях, ділять на дві – три частини. Обрізані частини не викидаються, так як вони після підуть на обсипання.
Другу половинку тіста так само розкачуємо, випікаємо, ділимо.
Просочувати торт можна будь-яким кремом, але найбільш цікаво він поєднується з простим сметанним кремом.
Сметану (400 грам 20% сметани) і 2 столові ложки цукрової пудри, щіпка ванілі, все добре перемішати до повного розчинення пудри.
Щоб коржі якісно просочилися, їх по периметру перфорують виделкою, промащують цукровим сиропом.
Збирають торт, промазуючи кожен корж, а потім верхівку і краю сметанним кремом. Обрізки натирають на тертці, присипають боки торта, його верхівку. В якості прикраси можна використовувати шоколадну крихту, стружку кокоса або фруктову нарізку.