Кокосовий торт Рафаелло з лікерною просоченням

Кокосовий торт Рафаелло з лікерною просоченням – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цим божественним кулінарним пишністю можна здивувати всі гостей, присутніх за столом на святі. У ньому божественно абсолютно все: коржі, начиння, прикраси…

Інгредієнти

Для основи бісквітного торта:
курячі яйця – 3 шт.
просеянная борошно (з пшениці) – кухоль
цукор – буквально гуртка
розпушувач для тіста – 1 пакетик
Для приготування крему:
молоко з будь-яким відсотком жирності – 1 упаковка (зазвичай вистачає і 800 мілілітрів)
масло (вершкового) або маргарин – 1 пачка
жовток з-під курячого яйця – 3 шт.
цукор – 1 склянка
пшеничне борошно – 2 столові ложки
крохмаль – 2 столові ложки
лікер з кокосовим смаком – 1/2 склянки
цукор (ванільний) – 1 пакетик
Елементи для прикраси торта:
стружка кокоса – близько 1 склянки (можна купити в будь-якому магазині)
цукерки «Рафаелло» – 1 упаковка

Як приготувати Кокосовий торт “Рафаелло” з лікерною просоченням

Цим божественним кулінарним пишністю можна здивувати всі гостей, присутніх за столом на святі. У ньому божественно абсолютно все: коржі, начиння, прикраси… Від одного тільки виду зростає бажання його спробувати. А що говорити про начинку! Ніжна, вона змусити розтанути навіть не самих великих любителів солодкого… І він обов’язково всім запам’ятається. А готувати його захочеться і знову, і знову, настільки він прекрасний.

Чудово те, що його дуже легко приготувати насправді. Він не такий складний, як це може здатися з першого разу! І торт назавжди залишить відчуття щастя, радості і свята. Так що не треба думати, треба готувати!
Кілька кроків приготування торта “Рафаелло” з лікерною просоченням.

Час приготування – півтори години (без просочення)
Кількість приготованих порцій – 8 (мінімум).

Покроковий рецепт

1. Готуємо тісто для повітряного бісквіта. У глибокому посуді з високими стінками збити до появи «шапки» курячі яйця, поступово додаючи цукровий пісок і пакетик розпушувача. Збити всі з великою обережністю. Додати частинами борошно, акуратно (щоб тісто не опало) все перемішуючи.

2. Взяти форму для випічки. Ідеально підійде 22-сантиметрова. У неї постелити спеціальний папір для випічки і ложкою викласти туди вийшло бісквітне тісто. Перед цим прогріти духовку до 170 градусів і поставити туди форму на третину години. Одержаний бісквіт остудити до кімнатної температури.

3. Взяти в цей час невелику каструльку, залити туди пару склянок молока, насипати цукровий пісок і ванільний цукор. Поставити на самий маленький вогонь і залишити до закипання. При цьому потрібно стежити уважно за посудом: нічого не повинно пригоріти або втекти. Маса повинна вийти густий. Маса густа – зняти з вогню і остуджувати під кришкою.

4. Повертаємося до бісквіту… Готовий бісквіт акуратно розділити навпіл. Взяти перший корж і зробити на ньому невеликі розрізи, як на сонечку, в кількості шести штук. Після цього надати йому ідеально круглу форму, щоб він помістився в миску. Залишки потім підуть в начинку.

5. Взяти упаковку вершкового масла, збити його до густини за допомогою міксера і з’єднати з отриманим раніше молочним кремом. Туди ж влити лікер зі смаком кокоса.

6. Отриманий шедевр розкласти по двом посудинам. У першу частину додати залишки коржі, накрити бісквітом і заховати в холодильник на 40-60 хвилин.

7. Через це час торт витягнути, обробити кремом, обсипати всі кокосовою стружкою. Тепер потрібно прибрати це кондитерське диво на 5 годин назад в холодильник.

По закінченні часу, торт витягнути і прикрасити однойменними цукерками рафаелло, білим шоколадом і рубленими мигдальними горішками. Приємного чаювання!