Рекомендую приготувати, не пошкодуєте.
Інгредієнти
Тісто | |
Яйце куряче – 6 шт. | |
Борошно пшеничне – 1,5 склянка | |
Цукор – 1 склянка | |
Крохмаль – 30 р. | |
Крем | |
Молоко згущене – 170 р. | |
Масло вершкове – 150 р. | |
Ванілін – 1 пакет | |
Халва – 60 р. | |
Смородина чорна (потерта з цукром) – 1 склянка | |
Жовток яєчний – 3 шт. | |
Вода – 70 мл | |
Оформлення | |
Ягоди, горішки… – за смаком |
Дуже смачний і особливий рецепт тортика! Легкий у приготуванні. У торті все поєднується, тому він виходить таким смачним і ніжним.
Покроковий рецепт
На коржі потрібно 1,5 склянки борошна, крохмаль і склянку цукру. Їх необхідно поділити на три частини, так як у нас буде 3 коржа. На кожен корж потрібно 2 яйця, 10 г крохмалю і 1/2 склянки борошна.
Яйця трохи збиваємо з цукром для отримання легкості. Потім додаємо просіяне борошно і крохмаль, перемішуємо. У спеціальну форму змащену маслом виливаємо тісто.
Коржі потрібно випікати в духовці при 180 до легкої рум’яності, хвилин 15. Потім охолоджуємо коржі.
Далі зваримо крем.
Згущене молоко розвести з водою, Нагріваємо цю рідину на невеликому вогні. Чекаємо, коли закипить. Збиваємо окремо жовтки і тонкою цівкою додаємо до згущеному молоці, одночасно перемішуємо. Варимо приблизно 3-4 хвилини, весь час помішуючи, для одержання густої маси. Коли маса охолоне, додаємо масло з ваніліном, перемішуємо. Масло можна бути середньої температури, розм’якшене. У результаті повинна вийде крем.
Протерту халву додаємо в кремову масу. Ділимо крем навпіл. У другу половину крему додаємо перетерту смородину, перемішуємо. У нас вийшов білий крем і смородиновий, гарного кольору. Останній для верху і боків торта.
Корж змащуємо смородинкой з цукром – це прошарок.
Далі на смородину наносимо білу, кремову масу. Розподіляємо по поверхні торта. Повторюємо шари.
Зібраний торт обмазуємо з боків і зверху смородиновим кремом.
Прикрашаємо торт на свій розсуд…можна ягодами, можна кремом.
Ставимо на пару годин в холодильник і подаємо до чаю.