Листковий торт зі смородиною і халвою

Листковий торт зі смородиною і халвою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже смачний і особливий рецепт тортика! Легкий у приготуванні. У торті все поєднується, тому він виходить таким смачним і ніжним.

Покроковий рецепт

На коржі потрібно 1,5 склянки борошна, крохмаль і склянку цукру. Їх необхідно поділити на три частини, так як у нас буде 3 коржа. На кожен корж потрібно 2 яйця, 10 г крохмалю і 1/2 склянки борошна.

Яйця трохи збиваємо з цукром для отримання легкості. Потім додаємо просіяне борошно і крохмаль, перемішуємо. У спеціальну форму змащену маслом виливаємо тісто.

Коржі потрібно випікати в духовці при 180 до легкої рум’яності, хвилин 15. Потім охолоджуємо коржі.

Далі зваримо крем.
Згущене молоко розвести з водою, Нагріваємо цю рідину на невеликому вогні. Чекаємо, коли закипить. Збиваємо окремо жовтки і тонкою цівкою додаємо до згущеному молоці, одночасно перемішуємо. Варимо приблизно 3-4 хвилини, весь час помішуючи, для одержання густої маси. Коли маса охолоне, додаємо масло з ваніліном, перемішуємо. Масло можна бути середньої температури, розм’якшене. У результаті повинна вийде крем.

Протерту халву додаємо в кремову масу. Ділимо крем навпіл. У другу половину крему додаємо перетерту смородину, перемішуємо. У нас вийшов білий крем і смородиновий, гарного кольору. Останній для верху і боків торта.

Корж змащуємо смородинкой з цукром – це прошарок.

Далі на смородину наносимо білу, кремову масу. Розподіляємо по поверхні торта. Повторюємо шари.

Зібраний торт обмазуємо з боків і зверху смородиновим кремом.

Прикрашаємо торт на свій розсуд…можна ягодами, можна кремом.
Ставимо на пару годин в холодильник і подаємо до чаю.