Пряний гаспачо – овочевий суп

Пряний гаспачо – овочевий суп – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Що може бути смачніше пікантного, холодного супу з стиглих томатів в жарку пору року. Пряний гаспачо – це відмінний низькокалорійний і супер вітамінний обід або вечерю для сім’ї, де люблять гостреньке.

Інгредієнти

Стиглі томати – 5-6 шт.
Болгарський перець – 2 шт.
Зелень петрушки – 1 пучок
Сухий базилік – 0,5 ч. л.
перець чилі – 0,5 шт.
Часник – 2 зубці
Лимон – 1 зубчик
Оливкова олія – 2-3 ст. л.
Хліб чорний – 3 шматочки
Спеції – за смаком

Як приготувати Пряний гаспачо – овочевий суп

Не дивлячись на те, що гаспачо є поширеною стравою в іспанській кухні, наші господині навчилися готувати його не гірше іспанців. Існує безліч інтерпретацій як у приготуванні страви так і в його подачі, адже подати холодний суп, можна навіть в склянці як напій. Я ж сьогодні приготую для вас свою версію цього смачного, пряного супу, а помічником мені в цій справі стане незамінний блендер. Отже приступимо.

Покроковий рецепт

Підготуйте всі потрібні продукти.


Помідори помийте, видаліть плодоніжку і зробіть невеликі надрізи на кожному помідорі. Потім помістіть їх в окріп приблизно на 30 секунд і акуратно зніміть шкірку.

Миємо та очищаємо болгарський перець від нутрощів, нарізаємо в довільній формі. Чистимо і нарізаємо часник і перець чилі.

Помістіть в блендер бланшовані помідори ,болгарський перець, зелень, 2 зубчики часнику, додайте 100 мл кип’яченої води і починайте збивати. Потім додайте базилік, сіль, перець, видавити часточку лимона, налийте 1 ст. ложку оливкової олії, збивайте ще 1 хвилину .

Через сито овочевий суп протирати не обов’язково, але його консистенція стане набагато приємніше, якщо ви це зробите .

Наріжте м’якоть хліба невеликими кубиками, посоліть, поперчіть , побризкайте оливковим маслом і смажте на сковороді до золотистої скоринки .

Перед подачею поставте гаспачо в холодильник на 1 годину або додайте кілька кубиків льоду. Презентуємо нашу страву.

Для прикраси овочевого супу можна використовувати свіжу зелень. Приємного апетиту.