Два варіанти смачного і корисного бульйону з рисом і перловкою

В залежності від того, що ви хочете приготувати бульйон з курчати з перловкою або рисом, вибирайте процес приготування…

Інгредієнти

курча – 1
рис/перлова крупа – жменя
коріння – за смаком селера, морква, цибуля…
сіль – за смаком
зелень – при подачі

Як приготувати Два варіанти смачного і корисного бульйону з рисом і перловкою

Бульйон з крупами – корисний і смачний варіант обіду.

Покроковий рецепт

Варіант 1: Бульйон з курча з рисом

Вибрати курчати побільше, випатрати, вимити, скласти в каструлю, залити холодною водою, посолити і зварити, як зазначено в рецепті нижче. Потім взяти 2 столові ложки рису, вимити, залити водою, поставити варитися, і, коли закипить, відкинути на сито. Облитий холодною водою рис, скласти назад в каструлю, влити трохи приготованого з курчати бульйону і доварити до м’якості. Подаючи до столу, вийняти курчати на тарілку, рис викласти в супову чашку і залити приготованим з курчати бульйоном.

Варіант 2: Бульйон з курчати з перловкою

Приготувати бульйон з курчати. Потім відміряти 2 столові ложки перлової дрібної крупи, влити півтори склянки води, посолити, покласти чайну ложку вершкового масла, закип’ятити і варити на маленькому вогні під кришкою до м’якості, зрідка заважаючи, щоб крупа не пригоріла на дно каструльки. Коли бульйон буде готовий, викласти перлову крупу в супову чашку, залити бульйоном і подавати до столу.

Дивіться також:  Курячі стегенця з рисом, грушею і яблуком