Курячі Овсянники, в томатному соусі

Ситно, корисно, смачно!!!!!

Інгредієнти

курячий фарш – 300 гр
вівсянка – 500 гр
цибуля – 1/2луковицы
часник – 2 зуб
яйця – 1 шт
спеції – за смаком
п. масло – для смаження
морква – 2 шт
томатна паста – 3 ст. л.
сметана – 3 ст. л
кріп для прикраси

Як приготувати Курячі “Овсянники”, в томатному соусі

Багато людей, чомусь не люблять вівсянку. Але велика кількість мікроелементів і клітковини в тоненьких пластівцях спонукають придумати рецепт, в якому б була вівсянка, але не відчувалася. Експерементуючи на цю тему, придумала незвичайний рецепт “Овсянники” з куркою. Саме овсянники, а не тефтелі, тому що, все ж, головним інгредієнтом будуть вівсяні пластівці. Я використовую вівсянку номер 3. Самий оптимальний розмір пластівців, на мій погляд.

Покроковий рецепт



Як правило, першим етапом потрібно підготувати необхідні продукти. Чим свіже вони, тим смачніша страва. Курячий фарш я роблю сама, мелю куряче філе 2 рази, після чого він стає пишним і повітряним. Моркву, цибулю і часник очищаємо. Вибираємо вівсяні пластівці. Вони повинні бути чистими, без сміття і незрозумілих частинок. В ідеалі, правильні пластівці однакового кольору і розміру. Але, в крайньому випадку, підійдуть будь пластівці, головне без сміття.







Ну а другий крок – це змішування всіх інгредієнтів. У підготовлений курячий фарш додаємо моркву, натерту на дрібній тертці. Наступним йде цибулю і часник, так само натерті . Саме я тру цибуля, тому що не люблю, коли зустрічаються шматочки цього овоча. Якщо вам все одно, можна його і порізати дрібним кубиком. У цю суміш додаємо вівсяні пластівці і все ретельно перемішуємо. Після цього додаємо одне яйце. Воно буде зв’язувати і скріпляти всі продукти між собою. Даємо готового фаршу постояти мінімум 45 хвилин, для того, щоб вівсяні пластівці набубнявіли.

Дивіться також:  Яєчний рол з куркою і манго




Наступним етапом формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо з двох сторін на сковороді з розігрітою олією.




Поки овсянники обсмажуються підготуємо томатний соус. Він дуже простий. На сковороді з сумішшю масла та олії обсмажуємо цибулю і моркву, нарізані довільно, але не занадто крупно, приблизно 15 хвилин. Далі додаємо в суміш томатну пасту і сметану. Прогріваємо, змішуючи всі ингредиеты.



І останнім моментом приготування буде об’єднання овсянніков з соусом. Виливаємо соус до котлеткам, розподіляючи рівномірно. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все ще 15 хв. на повільному вогні. Посипаємо свіжим кропом. Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!