Куряча грудка в мультиварці або на пару, для бутербродів

Куряча грудка, приготована у власному соку за допомогою мультиварки або пароварки. М’ясо чудово підійде для бутербродів.

Інгредієнти

Грудка куряча – 400 г
Сванская сіль – 1 ст. л.
Соєвий соус – 30 мл
Часник зубчики – 2 шт.
Гірчиця – 2 шт.
Лавровий лист – 2 шт.
Розмарин – 1 гілочка

Як приготувати Куряча грудка в мультиварці або на пару, для бутербродів

Замінити ковбасу для бутербродів можна більш корисною курячою грудкою. При такому способі приготування вона виходить ніжною, соковитою, зовсім не сухий. При бажанні в грудку можна загорнути чорнослив, болгарський перець.

Покроковий рецепт

Грудки промити, видалити кісточки і обсушити на рушнику.

Приготувати заправку. Видавити через прес часник. Додати сванскую сіль.

Соєвий соус. Гірчицю. І все змішати.

Опустити філе в заправку і обмазати його з усіх сторін. Залишити маринуватися на 12 год. при температурі 6 С.


Викласти на фольгу шматок м’яса. Зверху і знизу покласти лавровий лист і розмарин. Герметично обернути.

Загорнути так само ще в 2 шари фольги. Це потрібно щоб сік, що виділяється при готуванні не витік. М’ясо повинно паритися у власному соку.

Увімкніть пароварку або каструлю, покладіть в чашу грудку, загорнуту у фольгу і готуйте близько години. (Якщо готуєте в мультиварці, виставите режим “пароварки”).

При відсутності пароварки/мультиварки укласти підготовлене м’ясо в друшляк, який ставиться на каструлю з холодною водою. Вода не повинна стосуватися друшляка.

Прикрити зверху кришкою відповідного розміру і поставити на вогонь. Полум’я має бути трохи менше середнього.

Готувати на пару 60 хв.

Залишивши прямо у фользі, дати шматку м’яса охолонути і прибрати в холодильник “визрівати” на 12 годин.

Дивіться також:  Курка, тушкована з гарбузом і зеленим горошком