Цибулячки

Цибулячки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цибулячки – чудові м’ясні рулетики, рецепт із Закарпаття.

Інгредієнти

М’ясо – 700-800 гр.
Цибуля ріпчаста – 5 шт.
Сметана – 350 гр.
Сіль, спеції до м’яса – за смаком
Цукор – 1 ч. лож.
Столового оцту 9% – 2 ст. ложки.
Борошна – 1-2ст.лож. (для панірування)+1ст.лож. для соусу
Рослинне масло – 3-4 ст. лож. (для обжарювання)
Зелена цибуля – 1 пучок
Кріп – 1 пучок
Сухий солодкої паприки – 1 ст. ложка з гіркою

Як приготувати Цибулячки

Шалено смачні закарпатські крученики з цибулею в сметанному соусі.
Готую недавно, але страва сподобалася, із задоволенням ділюся рецептом з вами.

Покроковий рецепт

Відбиваємо м’ясо гарненько. Солимо і перчимо. Додаємо улюблені спеції за вашим смаком. Накриваємо і даємо пропираться 30 хв.
Цибулю чистимо, 4 цибулини нарізаємо півкільцями і додаємо цукор і оцет. Маринуємо теж 30 хв.

На кожен відбитий шматочок м’яса викладаємо частину маринованої цибулі і загортаємо в щільний рулетик. Обкачуємо в борошно і ще щільно стискаємо.
Так робимо з кожним шматочком м’яса.

На розігріту сковороду наливаємо олію і обсмажуємо з усіх боків, на великому вогні. Можна рулетики закріпити зубочистками перед обсмаженням, ну а потім зняти. У мене було добре відбите м’ясо, тому трималося і без них.

Переходимо до приготування соусу:
У розігрітий сотейник наливаємо рослинне масло і викладаємо залишилася цибулину, порізану кубиками. Доводимо до легкого золотистого кольору, потім додаємо зелений лук і злегка припускаємо, буквально хвилинку, не більше. Додаємо борошно, сметану і воду. Доводимо до потрібної костинтенции, додаємо суху паприки, сіль, цукор. Доводимо до смаку і кладемо пучок кропу.

У готовий соус викладаємо рулети – Цибулячки. Тушкуємо на слабкому вогні 30-40 хв.

До гарніру можна приготувати рис, макарони, картопля. Я воліла пюре.
Спробуйте приготувати.
Приємного апетиту!