Кролик, тушкований у вершках на сковороді

Французький рецепт приготування кролика у вершковому соусі з додаванням діжонської гірчиці, цибулі і часничку.

Інгредієнти

М’ясо кролика – 500 г
Соняшникова олія – 4 ложки
Цибуля – 2 цибулини
Часник – 2 зубки
Діжонська гірчиця – 1 ч. ложка
Чебрець – 1/2 ч. ложки
Вершки – 1 стакан
Петрушка – 1 -2 гілочки
Сіль – за смаком

Як приготувати Кролик, тушкований у вершках на сковороді

Деякі домогосподарки запікають кролика, інші тушкують, як і я. Родзинка цього рецепту – це гранульована гірчиця, а жовта порошкоподібна. Вона чудово поєднується з вершками (я використовую тільки жирні вершки). Але в принципі, можна їх замінити на сметану.

Кролик, приготований за цим рецептом, володіє м’яким ароматом, прянощі не перебивають його смак, а лише відтіняють. Якщо у вас немає м’яса кролика, можна спробувати загасити курку. Правда, смак буде трохи іншим. Але виходить теж дуже смачно!

Покроковий рецепт

Пів кілограма кролятини нарізати середніми шматочками, 1 цибулину – дрібними кубиками, а 2 зубки часнику – дрібненько покришити.
Зелень гарненько подрібнити ножем.

У сковорідці розігріти приблизно 4 ложки соняшникової олії.

У гаряче масло викласти кролятину, смажити з обох боків до рум’яного кольору. Краще, щоб шматочки не торкалися один одного.

До смаженій м’ясу додати цибулю і часник, чебрець і гірчицю, смажити 15-20 хвилин, використовуючи слабкий вогонь. У процесі смаження вміст сковорідки потрібно іноді перемішувати, щоб воно рівномірно просмажене і не підгоріло. Якщо почне горіти, можна додати трохи водички.

Обсмаженого кролика з цибулею і прянощами залити склянкою жирних вершків, заправити половиною зелені і посолити. Перемішати, закип’ятити, згасити пару хвилин, накрити кришкою, зняти з плити і трохи настояти.

Через 10 хвилин теплого кролика у вершках подавати до столу, присипавши залишилася рубаною зеленню. Подавати можна з овочами і будь-яким гарніром.

Дивіться також:  Манти з яловичиною і картоплею