Легкий овочевий суп з цвітної капусти

Суп з цвітної капусти дуже корисний, адже всі прекрасно знають про величезну кількість вітамінів, що знаходяться в цьому овочі. Наприклад – це один з рекордсменів за вмістом вітаміну C та ін.

Інгредієнти

фільтрована вода чиста – 800 г
цвітна капуста – кілька суцвіть, близько 200 г
картопля – 4 шт
морква – 1 шт
цибуля ріпчаста – 1 шт
солодкий болгарський перець – 1 шт
сіль – пів ч. л.
цукор – 1 щіпка
чорний мелений перець – 1 щіпка
рослинна олія (оливкова, соняшникова) – 2 ст. л.
вершкове масло – 0.5 ст. л.

Як приготувати Легкий овочевий суп з цвітної капусти

Цей супчик вариться дуже швидко і легко, мінімум інгредієнтів робить рецепт незамінною шпаргалкою на кожен день хазяєчкам, які хочуть балувати своїх близьких смачною і приносить користь їжею.

У цього виду капусти є трохи специфічний запах і присмак при варінні, що б пом’якшити смак готового блюда, треба… Але про це в кінці рецепта, приступимо.

Покроковий рецепт

Потрібно підготувати необхідні продукти і поставити на вогонь каструлю з водою для закипання. Поки вода гріється почистимо картопля, морква, цибуля, перець наріжемо кубиками картоплю. У окріп потрібно всипати подрібнену картоплю.

Коли вода з картоплею починає закипати, то зверху утворюється пінка, яку потрібно зібрати. Солимо відвар, додаємо дрібку цукру і зменшуємо вогонь.

Слідом за картоплею пірнає цвітна капуста, все закипає і далі варять на середньому вогні хвилин 10. В цей час додаємо лавровий лист.

Не гаючи часу, тремо на крупній тертці моркву і ріжемо кубиками цибулю. Ці подрібнені овочі теж кладемо в суп.

Поки все кипить і вариться, ріжемо соломкою солодкий перчик і теж відправляємо в окріп.

Дивіться також:  Щі зі свіжою капустою і куркою

Вливаємо 2 ложки будь-якого рослинного масла. І що б пом’якшити і поліпшити смак капустяного супу кладемо пів столової ложки вершкового масла. В кінці додаємо мелений перець. Вимикаємо вогонь під готовим блюдом, даємо настоятися і просочитися 10-15 хвилин.

Насипаємо супчик з прекрасним ароматом і красивим кольором в тарілку, тоді вже порції за бажанням прикрашаємо зеленню.