Суп зі шпинатом і яйцем

Смачний зелений суп, їсти можна як діткам, так і дорослим. Подавати на обід, як перше.

Інгредієнти

шпинат – 3-4 брикету заморожений шпинат
бульйон або вода – 2л
цибуля – 1шт
морква – 1шт маленька
картопля – 3-4 шт
яйце – 2шт
масло вершкове – трохи
сіль – за смаком
лавровий лист – 1 листочок

Як приготувати Суп зі шпинатом і яйцем

Шпинат можна брати і не в брикетах. Якщо у Вас, шпинат свіжий, просто зварити у воді. І дрібно-дрібно нарізати.

Покроковий рецепт

Нам знадобляться такі продукти:

Починаємо з овочів. Картоплю почистити, нарізаємо дрібними кубиками. Моркву і цибулю подрібнити. У мене блендер,я це роблю в ньому. А у кого немає, цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. Овочі підготували.

Яйця варимо круто, 10 хвилин. Після того як зварили, опускаємо в холодну воду, так вони швидше охолонуть. Чистимо від шкаралупи. І ріжемо дрібними кубиками.

У мене бульйон ( у Вас може бути вода, на смак, ніяк не вплине, тому що, в рецепті присутній вершкове масло, воно надає смак.) Картоплю кидаємо в бульйон, солимо.

З цибулі і моркви робимо засмажку. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо моркву, обсмажуємо ще хвилин 10 з морквою. І засмажку додаємо в картоплю, яка вариться в бульйоні.



Наступний етап – шпинат. Вершкове масло розтопити на сковороді. І в масло кладемо наш шпинат, можна не розморожувати. Тушкуємо 5-7 хвилин під кришкою.

Останній етап. Шпинат і яйця кладемо в суп. Додаємо лавровий лист,солимо за смаком. Варимо все разом ще 5 хвилин. Вимикаємо, суп готовий

Дивіться також:  Вегетаріанські капусняк з грибами