Ароматний крем-суп з гарбуза

Ароматний крем-суп з гарбуза – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це сонячне блюдо здатне підняти настрій в будь-яку погоду. Аромат цього супу наповнює весь будинок затишком і теплом.

Інгредієнти

м’якоть гарбуза – 700 г
цибулина – 1 шт
часник – 3-4 зубчики
оливкова олія – 3 ст. л.
вода – 350 мл
вершки 11% жирн. – 200 мл
мелений мускатний горіх – 2-3 щіпки
сіль – за смаком
перець – за смаком
паприка – за смаком

Як приготувати Ароматний крем-суп з гарбуза

Найскладніше в цьому рецепті – гарбуз почистити. Інша підготовка займе буквально 5 хвилин. Цей корисний суп і готується швидко, і виглядає апетитно, і доведеться до душі самим вибагливим гурманам.

Покроковий рецепт

Ріжемо очищену гарбуз на великі шматочки.

Кришимо ножем дрібно часник.

Ріжемо дрібно цибулю.

Розігріваємо оливкову олію на сковороді і обсмажуємо поросяти, ягняти часник протягом 1-2 хвилин.

Додаємо цибулю і смажимо все близько 5 хвилин.

Кладемо до цибулі і часнику гарбуз і обсмажуємо шматочки протягом 5 хвилин.


Перекладаємо все в каструлю з товстим дном, додаємо воду, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні хвилин 10-15.

Коли гарбуз зварилася, збиваємо блендером до консистенції пюре.


Додаємо вершки, мускатний горіх, сіль, перець і ще раз збиваємо блендером. За бажанням можна додати ще води. Орієнтуємося на бажану густоту супу.

Ставимо на плиту, знову доводимо суп до кипіння і тримаємо на маленькому вогні 3 хвилини. Потім накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися 15-20 хвилин.


Поки суп настоюється, робимо крутони. Для цього нарізаємо батон і обсмажуємо його в невеликій кількості оливкової олії з часником.

Подаємо до столу з крутонами, можна посипати тертим пармезаном, зеленню або додати сметани.