Червоний борщ з кролика з перцем

Червоний борщ з кролика з перцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Борщ з кролика – це не тільки джерело вітамінів, це неймовірно ніжне і поживне перша страва) А ще й дієтичне блюдо, яке можна лопати і не товстіти)

Інгредієнти

Вода – 3л
Капуста – 200 грам
Картопля – 7 середніх
М’ясо кролика – у мене морозиво стегно кролика
Сіль – за смаком
Рослинне масло – для засмажки
Буряк – 2 шт. середні
Морква – 1 велика
Лавровий лист – 2 листочка
Зелень – 0,5 пучка у мене мікс заморожених цибулі і петрушки
Цибуля – 1 велика цибулина + 1 середня для бульйону
Перець – 2 перчины у мене заморожені
Томатний сік – 250 мл у мене домашній
Часник – 2 середніх зубчики

Як приготувати Червоний борщ з кролика з перцем

Борщ з кролика з перцем – одне з улюблених перших страв у нашого сімейства. Його люблять не тільки дорослі, але й діти!
Наш тато, по професії дієтолог, каже, що борщ з кролика – дієтичний, а значить його можна віднести до ПП )
Легкий, з ароматом часнику і підсмаженими грінками, поживний і дуже смачний!

Покроковий рецепт



Як правило, другі страви готую рано вранці перед роботою, власне намагаюся не втрачати час і поки вариться бульйон, роблю зажарку і чищу картоплю. Іншими словами, семидельная я)
Отже, варимо бульйон: у воду кладемо стегно кролика, солимо і кладемо цибулю, бульйон, варимо до готовності (орієнтовно 50 хвилин).










Поки вариться бульйон, роблю засмажку. Для цього рубаємо другу цибулину дрібно на кубики, пасеруємо. До нього додаємо моркву дрібно натерту на тертці буряк. Тушкуємо під кришкою, перець ріжемо на кубики, кладемо в нашу зажарку і сюди ж додаємо томатний сік, перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини на середньому вогні.
До готової засмажки додаємо лаврушки і зелень, протушиваем ще 2 хвилини.




Бульйон готовий, виймаємо цибулину з каструлі, яка увібрала в себе непотрібне. Чистимо картоплю і ріжемо кубиками, кладемо в бульйон. До нього додаємо частину засмажки, щоб борщ з кролика був наваристим.

Шаткуємо капусту, солимо і віджимаємо, щоб пустила сік. Додаємо капусту до бульйону. Раздавливаем ножем часник і дрібно рубаємо.


Коли картопля і капуста готові, додаємо другу частину засмажки, в останню чергу заморожену зелень (у мене цибуля і петрушка) часник. Хвилинку кипнет і насипаємо)
Мені дуже подобається з грінками з червоним хріном або гірчицею.
Бон апетит!