Сирний суп на курячому бульйоні

Сирний суп на курячому бульйоні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Насичений, ситний і такий вершковий – цей сирний овочевий суп з квасолею сподобається всім без винятку!

Інгредієнти

Курячий набір для супу – 400-500 г
Сир плавлений в баночці “Янтар” – 190 г
Картопля – 3 шт
Морква – 1 шт
Цибуля ріпка – 1 шт
Часник – 3 зубчики
Квасоля стручкова заморожена – 200 г
Рис – 1 / 3 склянки
Сіль, перець, сухі трави – за смаком

Як приготувати Сирний суп на курячому бульйоні

Ну хто не любить сирний суп, напевно лише той, хто жодного разу не пробував! Я пропоную приготувати варіант цієї страви з рідким плавленим сиром (який продається в баночках) з квасолею. Сир ідеально розчиняється в бульйоні і надає кінцевому страви чудову кремову текстуру.

Покроковий рецепт



Отже, варимо для початку курячий бульйон. Набір для супу опускаємо в воду, даємо закипіти і ретельно знімаємо піну. Варимо бульйон на мінімальному вогні близько 1,5 години, знімаємо жир (він нам ні до чого, сирний суп і так вийде досить калорійним за рахунок сиру). Дістаємо курячі спинки з бульйону.


Далі ріжемо цибулю і моркву. Моркву я ріжу кубиками, так виходить набагато симпатичніше! Пасеруємо овочі на рослинному маслі на слабкому вогні до напівготовності.

Відправляємо наші цибулю з морквою до бульйону. Туди ж додаємо заморожену стручкову квасолю і рис. Додаємо вогонь (суп повинен кипіти) і періодично помішуємо, щоб рис не прилипав до дна.

Картоплю ріжемо дрібними кубиками і відправляємо в каструлю. Сирний квасолевий суп солимо, додаємо сухі трави (наприклад прованська суміш), перчимо якщо потрібно.

Наступний етап – сир. Я завжди використовую для цього супу сир в баночці “Янтар”. З ним сюрпризів у вигляді нерастворившихся грудочок не буває! Всі добре розмішуємо.


В кінці додаємо дрібно порізаний часник і шматочки м’яса з курячих спинок. Даємо сирного супу покипіти пару хвилин і готово!

Ось такий гарний і ароматний сирний супчик вийшов!