Борщ український з копченою грудинкою

Борщ український з копченою грудинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Борщ український з копченою грудинкою

Взяти 600 г яловичини, нарізати порційні шматки, скласти в каструлю, залити водою і кип’ятити.

Обварити в окропі копчену свинячу грудинку. Коли бульйон закипить, процідити, яловичину вимити, покласти в бульйон і нарізати такими ж шматками грудинку (шкіра зрізається), покласти разом і поставити на вогонь.

Поки бульйон закипить нашаткувати очищені коріння і буряк, скласти в каструлю, додавши за смаком бурякового квасу і кип’ятити до тих пір, поки яловичина і грудинка не зваряться до м’якості.
За 15 хвилин до подачі стовкти в ступці 50 грам свинячого шпику, покласти ложку борошна, розмішати, розвести теплим бульйоном і влити в киплячий борщ.
Готовий борщ вилити в супову чашку і покласти трохи перцю і рубаною зелені кропу або петрушки.
Продукти: 600 грам яловичини, 600 грам грудинки, 3 штуки буряка, 2 цибулини, 1 петрушка, 1 порей, 50 грам шпику, 4 штуки прянощів і 1 столова ложка борошна