Картопляний суп з беконом і селерою

Картопляний суп з беконом і селерою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ірландський картопляний суп з цибуля-порем і селерою – це відмінне перше на обід! Він нагадує мені печена картопля … у вигляді супу!

Інгредієнти

картопля – 300 грам
бекон – 100 грам
спеції – за смаком
курячий бульйон – 500 мл
масло вершкове – пару ст. ложок
цибуля ріпчаста – 1 головка
цибуля – порей – 1 шт.
селера (корінь) – 1 шт
сіль – 1/4 чайної ложки
чорний перець – 1/8 чайної ложки
сир тертий, зелений лук – жменька (при подачі)

Як приготувати Картопляний суп з беконом і селерою

Ситний, чоловічий суп для різноманітності представляємо вам сьогодні. Рекомендуємо взяти на замітку представлений рецепт.

Покроковий рецепт

1. Картопля очистіть і нарубаєте кубиком.

2. Опустіть порізаний овоч у курячий бульйон і поставте варитися на вогонь.

3. Ріпчасту цибулю і селеру почистіть. Цибулю, селеру і цибулю поріжте і обсмажте на олії.

4. За 10 хвилин до готовності картоплі додайте спеції і і подрумянившиеся цибулю, селеру і порей. Варіть ще 10 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і пюрируйте овочі.

5. За смаком посоліть і поперчіть суп-пюре з селери і картоплі.

6. Бекон обсмажте на іншій сковороді до готовності.

7. Розлийте суп по тарілках, викладіть зверху обсмажений бекон, рубаний зелений цибулька і тертий сир.