Суп харчо з свинячих реберець

Суп харчо – легенда грузинської кухні. Традиційно готується з яловичого бульйону з ароматними спеціями і зеленню. Я пропоную приготувати його з свинячих реберець – з ароматним, насиченим бульйоном.

Інгредієнти

Ребра свинячі – 500-700 гр
Томат – 250 мл
Картопля – 4-5 шт
Цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт
Часник – 2-3 зубки
Сіль, спеції – За смаком
Рис – 2-3 ст ложки

Як приготувати Суп харчо з свинячих реберець

Харчо з свинячих реберець – це ароматний, насичений, смачний суп.

Покроковий рецепт

Готуємо продукти, необхідні для приготування супу

Промиваємо ребра під холодною водою. Заливаємо чистою водою і ставимо на сильний вогонь. Доводимо до кипіння – обов’язково знімаємо піну. Після чого ставимо на середній вогонь і варимо 1,5 – 2 години, щоб бульйон вийшов наваристим і ароматним.

Додаємо томат , доводимо до легкого кипіння.

Очищаємо і готуємо овочі: моркву натираємо на крупній тертці, картоплю нарізаємо брусочками, цибулю – соломкою.

Рис добре промиваємо і заливаємо холодною водою хвилин на 10.

Коли наш бульйон з томатом закипить, додаємо цибулю і моркву. Все це час суп повинен злегка кипіти. Варимо хвилин 5.

Додаємо картоплю. Доводимо до кипіння. Якщо картопля довго вариться, даємо йому поваритися хвилин 10-15 без рису. Після чого додаємо рис. Сіль, спеції за смаком і варимо 20 хвилин.

Коли рис готовий, додаємо дрібно нарізаний часник і накриваємо кришкою . Даємо протомиться супу на повільному вогні ще хвилин 10.

От і все! Наш ароматний суп харчо з реберцями готовий. При бажанні можна додати зелень кінзи і петрушки. Приємного Вам апетиту. Готуйте із задоволенням!

Дивіться також:  Часниковий суп з куркою