Овочевий суп Мінестроне з індичкою та квасолею

Мінестроне – легкий овочевий суп з індичкою і квасолею на курячому бульйоні.

Інгредієнти

Філе індички або куряче філе, філе – 200 – 250 г
Квасоля чорна і біла – 30 г
Кабачок невеликий) – 1 шт
Капуста брокколі – 50 г
Морква – 1 шт
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Помідор – 1 шт
Бульйон курячий – 0,5 літра
Макаронні вироби (дрібні) – жменя (близько 100 г)
Оливкова олія – 1 столова ложка
Вершкове масло – 1 столова ложка
Листя селери – 1 столова ложка
Чорний мелений перець – за смаком
Сіль – за смаком

Як приготувати Овочевий суп Мінестроне з індичкою та квасолею

Мінестроне – італійський густий суп з овочів. Справжній суп мінестроне прийнято варити з квасолі, моркви, томатів, стеблового селери з макаронами або рисом. Далі, додаються овочі в залежності від сезонності, наприклад: кольорова капуста, зелений горошок, болгарський перець… Якщо додати шматочки м’яса або шинки, суп мінестроне вийде ситніше. Більш багатий смак можуть надати в кінці доданий соус песто, дрібно рубаний базилік і/ або тертий сир пармезан. Не дивлячись на велику кількість інгредієнтів, суп варити легко. Найзручніше заздалегідь підготувати і нарізати всі продукти.

Покроковий рецепт

Білу і чорну квасолю замочити на кілька годин, відварити до готовності.

М’ясо промити, нарізати дрібними шматочками (я брала філе індички). Моркву і цибулю почистити, дрібно нарізати. Кабачок нарізати кубиками, в 2 рази більше, ніж морква. З помідорів зняти шкірку. Найлегше це зробити, опустивши помідор на 30 – 60 секунд в киплячу воду. Потім перемістити його в крижану воду. Нарізати помідор дрібними кубиками. Капусту броколі розрізати навпіл. Селера промити, обсушити і дрібненько нарізати. М’ясо і овочі готові, можна приступати до подальшої варінні.

Дивіться також:  Суп з сушених грибів з картофлем

Розігріти сковороду з 1 столовою ложкою оливкової олії і 1 столовою ложкою вершкового масла. Обсмажити на олії порізану цибулю до прозорості. Потім додати моркву, смажити ще 2 хвилини, періодично перемішуючи. Закинути порізане м’ясо. Смажити все ще близько 7 – ми хвилин. Зняти з вогню.

Злегка підсмажене м’ясо й овочі перекласти в каструлю з вареною квасолею.

Залити курячим бульйоном (якщо бульйону не вистачить, додайте необхідну кількість води).

Варити все на слабкому вогні близько 10 хвилин. Потім закинути кабачки, капусту брокколі і помідор. Суп з овочами посолити і поперчити за смаком.

Ще через 5 хвилин закинути макаронні вироби. Після варіння макарони збільшаться, тому неодмінною умовою в даному рецепті є те, що вони повинні бути маленькі. Макарони варити близько 5-ти хвилин або до готовності. Курячий суп з овочами та макаронами вимкнути, закинути дрібно порізані листя селери.

Овочевий суп мінестроне розлити по тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!