Запечена молода картопля по-селянськи – апетитний гарнір, на приготування якого ви витратите дві хвилини!
Інгредієнти
Морква – 1 шт. | |
Сіль велика – за смаком | |
Картопля – 300 г | |
Сухий часник – за смаком | |
Лимонний перець – за смаком | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Лимонний сік – 1 ч. л. |
Молода картопля по-селянськи з хрусткою скоринкою – універсальний гарнір до будь-яких страв. Це варіант приготування смачної і дуже апетитною картоплі з мінімального набору інгредієнтів, який підійде для смаження на сковороді, запікання в духовці або приготування на багатті.
Покроковий рецепт
Ретельно вимити картоплю і молоду моркву. Очищати овочі не потрібно. Для кращого очищення можна скористатися щільною щіткою з синтетичним ворсом. Шкірочка картоплі в даному варіанті приготування стає засмаженою і дуже хрусткою, як у картоплі по-селянськи.
Гарненько картоплю обсушити паперовими рушниками, так як хрустка скоринка при присутності вологи не вийде. Влити до коренеплодів масло, додати сухий часник і орегано. Посолити овочі крупною морською сіллю і щедро поперчити лимонним перцем.
Перемішати коренеплоди, додати лимонний сік. Відправити овочі в духову шафу, виставивши високу температуру. Готувати страви потрібно без кришки.
Викласти овочі на тарілку і відразу ж подавати – з вогню та з жару!
Такі овочі універсальні в подачі – вони відмінно підійдуть для доповнення овочевих салатів, всіх видів м’яса і риби. Приємного апетиту!