Курка з картоплею і овочами

Курка з картоплею і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Урізноманітніть своє обіднє меню і приготуйте ситне блюдо, в якому курячі шматочки чудово гармонують з картоплею. Ці два популярних і затребуваних інгредієнта в запропонованому рецепті доповнені овочами. Апетитна курка з картоплею і овочами приваблює і простий готуванням, і економічністю, адже продукти для страви використовуються доступні і недорогі.

Інгредієнти

Курка – 500 гр
Рослинна олія – 50 мл
Капуста – 250 гр білокачанна
Кабачок – 0,5 штуки молодий
Морква – 1 штука
Цибуля – 1 штука
Картопля – 4-5 штук
Помідор – 1 штука
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Вода – 1 стакан кип’ячена

Як приготувати Курка з картоплею і овочами

Основні продукти, які потрібні для приготування страви – це курка, картопля. Для 2-3 порцій можна використовувати не цілу курячу тушку, а її половинку або взяти лише якісь його частини, наприклад, стегенця або грудки. Кількість картоплі теж варіюйте самостійно, адже картопляні бульби бувають різного розміру.

Крім цих продуктів в рецепті присутні такі овочі: морква, ріпчаста цибуля, молодий кабачок, білокачанна капуста, помідор. Поєднання цих овочевих інгредієнтів чудово доповнює курячі шматочки і картоплю.

Готувати курку з картоплею можна в глибокій сковороді (даний спосіб – у нижчеподаному рецепті) або в сотейнику. Крім даної посуду для реалізації рецепта слід підготувати обробну дошку, ножик, середню чи велику тертку, лопатку для перемішування інгредієнтів на сковороді.

Покроковий рецепт

Для початку займемося куркою (або її частинами). Потрібну кількість курячої тушки, яка повинна бути до моменту приготування страви в размороженном вигляді, рубаємо (розрізаємо) на невеликі шматочки однакового розміру. Курячі шматочки промиваємо під проточною водою. У сковороду вливаємо заявлена кількість рослинного масла. Як тільки масло досить підігріється і почне «шипіти», перекладаємо нарубані курячі шматочки в сковорідку. Відразу перемішуємо шматочки, починаємо смажити їх на помірному вогні. Незабаром курячі частини дадуть сік, продовжуємо тушкувати шматочки, періодично перемішуючи їх лопаткою. Паралельно з цим процесом займемося підготовкою інших інгредієнтів страви.

З білокачанної капусти видалити верхні листочки і зріжемо качан. На обробній дошці шаткуємо тонкою соломкою капусту. Капустяну нарізку перекладаємо в сковороду. Відразу інгредієнт приправляємо трохи сіллю і перемішуємо. Під впливом солі і парів капуста незабаром зменшитися в розмірі. Продовжуємо тушкувати інгредієнти.

Наступний інгредієнт для нашого картопляного страви з куркою – це молодий кабачок. Очищаємо його від шкірку і нарізаємо кубиками. Якщо ви використовуєте «зрілий» кабачок, то з нього рекомендується видалити насіння. Кабачкові кубики переправляємо в сковороду до решти інгредієнтів.

Беремося за подрібнення моркви і ріпчастої цибулі, попередньо очистивши їх. Для страви з куркою моркву подрібнити на тертці, а цибулю наріжемо маленькими шматочками. Додаємо моркву з цибулею на сковороду. Знову перемішуємо інгредієнти.

Очищаємо картопляні бульби. Коренеплід нарізаємо середніми брусочками (або кубиками). Картопляні часточки додаємо на сковороду.

Промиваємо помідор, нарізаємо його шматочками. За бажанням з помідора можна видалити шкірку, опустивши його на пару хвилин в окріп.

Інгредієнти на сковороді приправляємо сіллю за смаком (пам’ятаємо, що ми вже додавали цю спецію спочатку до капусти) і своїми улюбленими спеціями. У сковороду до інгредієнтів вливаємо кип’ячену воду так, щоб вона вкрила картоплю наполовину. Тушкуємо курку з картоплею і овочами до готовності (приблизно 25-30 хвилин).

Апетитне блюдо з куркою та картоплею готово! Приємної трапези!