Кіш Лорен з лососем та шпинатом (картопляна запіканка)

Кіш лорен з лососем та шпинатом. За основу взято картопляне пюре ))

Інгредієнти

Картопля – 3 шт.
Яйця – 4 шт.
Борошно – 2 ст. л.
Шпинат заморожений – 250 гр.
Філе лосося – 250 гр.
Молоко – 100 мл

Як приготувати Кіш Лорен з лососем та шпинатом (картопляна запіканка)

Кіш лорен з лососем та шпинатом – це класичний варіант відкритого пирога французької кухні і один з найпопулярніших. Але я пропоную дещо змінений варіант – замість традиційного пісочного тіста ми будемо використовувати тісто з вареного картоплі, а начинку залишимо традиційної

Покроковий рецепт


1. Картоплю очистити від шкірки, промити і відварити до готовності. Розім’яти в пюре, злив всю рідину. Охолодити.


2. Додати 1 яйце і сіль за смаком. Додати борошно і добре розмішати. Виходить досить липке тісто. Щоб воно трохи затверділо, можна поставити в холодильник.

3. Змастити форму олією. З картопляного тіста зробити основу з високими бортиками. Тісто погано ліпиться, тому я його просто виклала на дно форми і за допомогою ложки сформувала потрібну форму. Ложку умочувала в холодну воду, щоб тісто менше липло.


4. Філе лосося нарізати скибочками. Шпинат розморозити і віджати рідину.


5. У мисці змішати 3 яйця, молоко і шпинат. Посолити за смаком.


6. Вилити шпинатну начинку у форму.


7. Розкласти скибочки лосося і поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.


8. Порізати пиріг на 8 шматків і подати.

Дивіться також:  Запіканка-піца з фаршем і грибами (без тіста)