Курка з картоплею і овочами

Курка з картоплею і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку займемося куркою (або її частинами). Потрібну кількість курячої тушки, яка повинна бути до моменту приготування страви в размороженном вигляді, рубаємо (розрізаємо) на невеликі шматочки однакового розміру. Курячі шматочки промиваємо під проточною водою. У сковороду вливаємо заявлена кількість рослинного масла. Як тільки масло досить підігріється і почне «шипіти», перекладаємо нарубані курячі шматочки в сковорідку. Відразу перемішуємо шматочки, починаємо смажити їх на помірному вогні. Незабаром курячі частини дадуть сік, продовжуємо тушкувати шматочки, періодично перемішуючи їх лопаткою. Паралельно з цим процесом займемося підготовкою інших інгредієнтів страви.

З білокачанної капусти видалити верхні листочки і зріжемо качан. На обробній дошці шаткуємо тонкою соломкою капусту. Капустяну нарізку перекладаємо в сковороду. Відразу інгредієнт приправляємо трохи сіллю і перемішуємо. Під впливом солі і парів капуста незабаром зменшитися в розмірі. Продовжуємо тушкувати інгредієнти.

Наступний інгредієнт для нашого картопляного страви з куркою – це молодий кабачок. Очищаємо його від шкірку і нарізаємо кубиками. Якщо ви використовуєте «зрілий» кабачок, то з нього рекомендується видалити насіння. Кабачкові кубики переправляємо в сковороду до решти інгредієнтів.

Беремося за подрібнення моркви і ріпчастої цибулі, попередньо очистивши їх. Для страви з куркою моркву подрібнити на тертці, а цибулю наріжемо маленькими шматочками. Додаємо моркву з цибулею на сковороду. Знову перемішуємо інгредієнти.

Очищаємо картопляні бульби. Коренеплід нарізаємо середніми брусочками (або кубиками). Картопляні часточки додаємо на сковороду.

Промиваємо помідор, нарізаємо його шматочками. За бажанням з помідора можна видалити шкірку, опустивши його на пару хвилин в окріп.

Інгредієнти на сковороді приправляємо сіллю за смаком (пам’ятаємо, що ми вже додавали цю спецію спочатку до капусти) і своїми улюбленими спеціями. У сковороду до інгредієнтів вливаємо кип’ячену воду так, щоб вона вкрила картоплю наполовину. Тушкуємо курку з картоплею і овочами до готовності (приблизно 25-30 хвилин).

Апетитне блюдо з куркою та картоплею готово! Приємної трапези!