Курка, тушкована з картоплею

Курка, тушкована з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курку можна сміливо називати найпопулярнішим м’ясним продуктом. Так часто господині використовують курку не тільки з-за її корисних властивостей. Цінують вони куряче м’ясо і за простоту і швидкість приготування, і за те, що воно прекрасно поєднується з багатьма інгредієнтами. Напевно, найпоширеніший «союз» – це курка з картоплею. Пропонуємо вам загасити курячі шматочки з картоплею, доповнивши інгредієнти морквою і цибулькою.

Інгредієнти

Курка – 0,5 штуки
Картопля – 5-6 штук
Морква – 1 штука
Ріпчаста цибуля – 1 штука
Рослинна олія – 40 мл
Сіль – за смаком
Приправа – за смаком
Зелень – 3 гілочки

Як приготувати Курка, тушкована з картоплею

Процес приготування тушкованої курки з картоплею не відніме у вас багато часу, так, і продуктів для такої страви потрібно мінімум. Страва з перерозподілу рецептом можна включити в обіднє меню. Про те, як загасити смачно курку з картоплею, розповідається в нижчеподаному рецепті.

Покроковий рецепт

В першу чергу підготуємо курку. Тушку птиці нарізаємо на шматочки, які промиваємо під проточною водою. Сильно не дрібнити при нарізці. Шматочки повинні бути великими.

У сотейник або підходящу каструлю вливаємо олію. Підготовлені курячі шматочки перекладаємо в розігріте рослинне масло. Перемішуємо лопаткою. Незабаром курочка дасть сік. Тушкуйте курячі шматочки хвилин 10.

За цей час підготуємо інші інгредієнти. Спочатку займемося картоплею. Бульби промиємо і почистимо. Кожну картоплину нарізаємо на частки (спочатку навпіл, потім кожну половинку ще раз на дві частини).

Промиємо морквину і очистимо. Подрібнимо моркву за допомогою терки. Можна також нарізати моркву соломкою. Очистимо ріпчасту цибулю. Наріжемо його дрібними шматочками.

Картопляні часточки і овочеву нарізку перекладаємо в каструлю до курячих шматочків. Інгредієнти приправляємо сіллю і приправою. Використовувати можна будь-яку приправу, яка підходить для страв з курки та картоплі.

Інгредієнти заливаємо кип’яченою водою. Вода не повинна повністю покривати картоплю. Накриваємо каструлю кришкою. Тушкуємо курку з картоплею 35-40 хвилин (час залежить від сорту картоплі).

Готову тушковану курочку з картоплею при подачі до обіднього столу присипаємо посіченою зеленню (наприклад, кропом). Приємного апетиту!