Курка, тушкована з картоплею

Курка, тушкована з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В першу чергу підготуємо курку. Тушку птиці нарізаємо на шматочки, які промиваємо під проточною водою. Сильно не дрібнити при нарізці. Шматочки повинні бути великими.

У сотейник або підходящу каструлю вливаємо олію. Підготовлені курячі шматочки перекладаємо в розігріте рослинне масло. Перемішуємо лопаткою. Незабаром курочка дасть сік. Тушкуйте курячі шматочки хвилин 10.

За цей час підготуємо інші інгредієнти. Спочатку займемося картоплею. Бульби промиємо і почистимо. Кожну картоплину нарізаємо на частки (спочатку навпіл, потім кожну половинку ще раз на дві частини).

Промиємо морквину і очистимо. Подрібнимо моркву за допомогою терки. Можна також нарізати моркву соломкою. Очистимо ріпчасту цибулю. Наріжемо його дрібними шматочками.

Картопляні часточки і овочеву нарізку перекладаємо в каструлю до курячих шматочків. Інгредієнти приправляємо сіллю і приправою. Використовувати можна будь-яку приправу, яка підходить для страв з курки та картоплі.

Інгредієнти заливаємо кип’яченою водою. Вода не повинна повністю покривати картоплю. Накриваємо каструлю кришкою. Тушкуємо курку з картоплею 35-40 хвилин (час залежить від сорту картоплі).

Готову тушковану курочку з картоплею при подачі до обіднього столу присипаємо посіченою зеленню (наприклад, кропом). Приємного апетиту!