Картопля по-французьки з фаршем

Картопля по-французьки з фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля по-французьки – завжди успіх на кухні.

Інгредієнти

фарш свинячий – 500 гр.
картопля – 700 гр.
цибуля ріпчаста – 2 штуки
нежирна сметана – 200 гр. або несолодкий йогурт
твердий сир – 200 гр.
гірчиця – 1 год. ложка
вершкове масло – 30 гр.
сіль – за смаком
чорний перець – за смаком

Як приготувати Картопля по-французьки з фаршем

Блюдо “картопля по-французьки” з розряду і дешево, і сердито. З категорії сердито – звучну назву, дуже домашній смак, ситність і доречність цієї страви на будь-якому столі. А з розряду дешевизни – стандартний набір продуктів і можливість експериментувати, використовувати більш відповідні види м’яса, улюблені спеції і сир, і в результаті отримати рецепт вашого унікального, сімейного, секретного рецепту.

Картопля по-французьки готується в духовці, без попереднього обсмажування м’яса або відварювання картоплі, що зберігає максимум корисних речовин в продуктах. Майонез в приготуванні не застосовується. Домашня їжа тим і прекрасна, що корисна. Сьогодні я приготую картоплю по-французьки з фаршем…

Покроковий рецепт

Готуємо всі інгредієнти і чистимо картоплю

Картоплю нарізаємо тонкими кружечками

Цибулю ріжемо півкільцями

Сир натираємо на крупній тертці

Сметану, солимо, додаємо гірчицю, чорний мелений перець або найбільш ваші улюблені спеції для м’ясних страв

Вогнетривку форму для запікання або на деко ретельно змащуємо вершковим маслом

За формою рівномірно викладаємо фарш і полукружки цибулі, шар змащуємо сметаною, змішаною з сіллю, спеціями і гірчицею

запікати близько 40 хвилин

На м’ясо з цибулею викладаємо акуратним шаром гуртки картоплі, розрівнюємо, також змащуємо сметаною

Ставимо форму з заготівлею у вже розігріту духовку. Виставляємо Температуру на 200 градусів. Запікається картопля по-французьки 40 хвилин. Форму можна зверху закрити кришкою або фольгою.

Дістаємо Форму, перевіряємо готовність картоплі, посипаємо натертим сиром, залишаємо страву відкритим і витримуємо ще хвилин 15-20 у залежності від вашої духовки. По будинку вже йде приголомшливий аромат

Картопля по-французьки з фаршем готова! Дістаємо блюдо і отримуємо справжнє задоволення.