Опеньки з баклажанами і овочами

Опеньки з баклажанами і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ситна, з пікантною смакової ноткою блюдо, в якому використовуються свіжі гриби – опеньки. Вони в рецепті доповнені баклажаном, морквою, картоплею, цибулею і перцем.

Інгредієнти

Картопля – 3 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Перець болгарський – 1 шт.
Баклажан – 1 шт.
Опеньки свіжі – 200 гр
Масло рослинне – 35 мл
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком

Як приготувати Опеньки з баклажанами і овочами

У нашому рецепті використовуються доступні овочі, які без проблем можна придбати в сезон дозрівання: це – «синенькі», морква з цибулею, перець з картоплею. Перед реалізацією рецепту овочі слід добре промити від забруднень і очистити. Також слід вчинити і з грибами, які в нашій страві представлені опеньками. Коли овочі й опеньки будуть підготовлені, можна починати процес готування.

Покроковий рецепт

Картопля для нашого страви нарізаємо у формі кубиків. На сковороді прогріваємо потрібну порцію олії. Картопляну нарізку перекладаємо для обжарювання на сковороду.

Трохи дрібніші, ніж картоплю, нарізаємо баклажани (його можна не очищати). Також відправляємо нарізаний баклажан в сковороду.

А от наступні інгредієнти подрібнити так: моркву – на тертці, а лук наріжемо півкільцями. Овочеву нарізку переправляємо на сковороду.

З овочів у нас залишився ще болгарський перчик. Його на обробній дошці нарізаємо смужками. Відправляємо перчик до решти інгредієнтів.

Наступний компонент страви – опеньки. Нарізаємо шматочками. Перекладаємо також на сковороду. Перемішуємо, солимо, кидаємо щіпку перчика меленого.

Тушкуємо інгредієнти, періодично перемішуючи, до повної готовності.

Всім приємного апетиту!