Картопляний гратен

Картопляний гратен – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжний вершковий французький гратен – родзинка Франції!

Інгредієнти

Картопля – 4-5 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сметана – 75 гр.
Чебрець – 3 шт.
Сіль – 1 ч. л.
Перець – 1/2 ч. л.
Сир твердий – 75 гр.
Ковбаски – 100 гр.

Як приготувати Картопляний гратен

Ніжний, вершковий і пряний картопляний гратен з духмяними ковбасками. Блюдо дуже ситне, живильне відмінно підійде до будь-якого салату або основної страви. Це блюдо стародавньої французької кухні, де вершки, картоплю, спеції і ароматні трави – це класика.

Зараз такий набір змінюють, розбавляють іншими інгредієнтами, у страву додають сметану, вершки або ж готують соус бешамель, експериментують зі спеціями. Універсальне Блюдо, легке й красиве в подачі. Краще всього подавати в скляній прозорій формі – так він виглядає набагато красивіше в подачі.

Спробуйте мій варіант гратена з ковбасками, і гратен стане частим гостем на вашому столі. Експериментуйте з начинками – від курячого філе до шматочків яловичини або філе лосося. З рибкою виходить особливо ніжно і смачно. Скуштуйте французькі ласощі у себе вдома!

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти для запіканки. Очистити цибулю і картоплю, приготувати для запікання жароустойчивую форму.

З допомогою мандалини або слайсера нашаткувати картоплю.

Викласти картоплю першим шаром у форму.

Нашаткувати кільцями цибулю. Я зробила це також, як і з картоплею – за допомогою мандалини.

Викласти цибулю наступним шаром. Додати в шар чебрець, сіль і перець.

Додати сметану або вершки поверх овочів.

Ковбаски порізати кільцями.

Викласти на сметану ковбаски.

Викладати шар за шаром овочі і ковбаски до заповнення форми.

Натерти крупно сир.

Засипати гратен поверх сметани сиром. Відправити запіканку в духову шафу від сорока хвилин до години при температурі 200 градусів. Коли на картоплі з’явиться рум’яна кірочка, перевірте його на готовність та страву можна подавати до столу.

Готовий гратен подавати цілим у формі або ж розрізати шматочками з будь-яким основним блюдом. Приємного апетиту!