Картопляний гратен

Картопляний гратен – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати інгредієнти для запіканки. Очистити цибулю і картоплю, приготувати для запікання жароустойчивую форму.

З допомогою мандалини або слайсера нашаткувати картоплю.

Викласти картоплю першим шаром у форму.

Нашаткувати кільцями цибулю. Я зробила це також, як і з картоплею – за допомогою мандалини.

Викласти цибулю наступним шаром. Додати в шар чебрець, сіль і перець.

Додати сметану або вершки поверх овочів.

Ковбаски порізати кільцями.

Викласти на сметану ковбаски.

Викладати шар за шаром овочі і ковбаски до заповнення форми.

Натерти крупно сир.

Засипати гратен поверх сметани сиром. Відправити запіканку в духову шафу від сорока хвилин до години при температурі 200 градусів. Коли на картоплі з’явиться рум’яна кірочка, перевірте його на готовність та страву можна подавати до столу.

Готовий гратен подавати цілим у формі або ж розрізати шматочками з будь-яким основним блюдом. Приємного апетиту!