Картопляна запіканка з куркою і кукурудзою

Картопляна запіканка з куркою і кукурудзою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оригінальна картопляна запіканка з куркою і золотистої кукурудзою обов’язково припаде до смаку багатьом.

Інгредієнти

Картопля – 500 – 700 грам
Марківка – 1 штука (за бажанням)
Куряча грудка – 500 грам
Золотиста кукурудза – 1 банку (340 грам)
Сир – 150 грам
Молоко – 50 мл
Вершкове масло – 25 грам

Як приготувати Картопляна запіканка з куркою і кукурудзою

Картопляна запіканка – дуже ситна, улюблене багатьма блюдо з дитинства. Яких тільки запіканок не існує: з м’ясом, з рибою, з овочами. Картопля ідеально поєднується з багатьма продуктами. Картопляна запіканка з куркою і золотистої кукурудзою обов’язково стане улюбленою стравою на вашому столі.

Покроковий рецепт

Курячу грудку відварюємо до готовності, охолодити. Бульйон зберігаємо для пюре.

Чистимо і відварюємо картоплю і моркву (за бажанням).

Робимо картопляне пюре. Розтираємо картоплю і моркву блендером або товкачиком, додаємо молоко, вершкове масло і трохи курячого бульйону (за смаком).

Курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки (приблизно 1.5 х 1.5 х 1.5 см).

Беремо форму для запікання зі стінками. Для даної кількості інгредієнтів добре підходить кругла форма діаметром 26 сантиметрів. Викладаємо на форму верствам у такій черговості: картопляне пюре, куряча грудка, золотиста кукурудза, картопляне пюре. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.

Натираємо сир на крупній тертці, посипаємо їм запіканку і повертаємо в духовку ще на 10 хвилин.