Куряче мясо у власному соку

Куряче мясо у власному соку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кожна господиня прагне щодня дивувати новою рецептурою своїх домочадців. Сьогодні я поділюся секретами, завдяки яким, запечене м’ясо буде не просто ароматним і смачним, а також соковитим, легким, в міру жирним.

Інгредієнти

курячі стегна 1 кг 300 г
куряче філе – 300 г
масло рослинне – 30 мл для змащування форми
спеції – за смаком використовую лише натуральні трави, сіль, перець, базилік

Як приготувати Куряче м’ясо у власному соку

Різноманітні делікатеси, пряні гарніри, ароматні соуси і заправки – неповний перелік того, що можна подати до обіду у звичайний будній день. Але немає аналогів запеченої курочку! Сьогодні я поділюся секретами, завдяки яким, запечене м’ясо буде не просто ароматним і смачним, а також соковитим, легким, в міру жирним. Розглянемо можливі варіанти приготування курячого м’яса.

Курку можна запікати, як цілком, так і розділивши на частини. У даній статті ми розглянемо варіант приготування обробленої курки, а саме стегон і грудки.

Переваги запеченої курки

    Доступність за всіма параметрами.
    Прості інгредієнти, які без праці можна придбати на полицях м’ясних крамниць.
    Легка технологія приготування.
    Не займає багато часу для підготовки.
    Приголомшливий аромат, божественний смак.
    Входить в розділ правильного харчування і низькокалорійних страв.

Як правило, я запікаю курячі стегенця 2 рази в тиждень. Подаю, як самостійне блюдо, так і в поєднанні з гарніром. Універсальність даного страви вражає. Відмінно поєднується з макаронами, овочами, кашами, картоплею, грибами.

Різновиди запеченого м’яса

Існують різні варіанти приготування курочки:

– запечені курячі стегна у власному соку;

– запечені курячі стегна в соєвому соусі і французької гірчиці;

– запечені стегенця в майонезі, сметані, часниковому соусі;

– запечені стегна з овочами (гриби, помідори, кабачки, картоплю і т. д.)

Щоб з легкістю використовувати різні варіації, досить освоїти базові кроки, зрозуміти структуру і можна сміливо експериментувати.

Пропоную вам поради, використовуючи які, ви не тільки приготуєте смачне куряче м’ясо, а також збережіть всі соки поживні речовини.

Важливим фактором є:

– зручна глибока ємність,

– вибір температурного режиму і часу приготування.

Приступаємо до приготування. Викладемо продукти, що б все було в полі зору, для зручності.

Покроковий рецепт


Ретельно промиємо м’ясо, видалити шкірку, а також зайвий жир. Позбутися від жирових прошарків, є дуже важливим кроком. Блюдо входить в розряд «ПП», тому, шкідливий жир і зайві калорії нам не потрібні.

Глибоку форму для випічки, щедро змастимо рослинним маслом. Я використовую оливкову олію.


Солимо, перчимо за смаком. Ми не маринуємо м’ясо заздалегідь, м’ясо буде випікатися у власному соку. Також я не використовую фольгу і рукава для випічки.

Розподілимо курячі стегна рівномірно по чаші. Посуд має бути з твердим дном і високими бортиками. Посипаємо травами. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо нашу курочку.


По закінченню 30 хвилин, м’ясо готове до вживання. Головне не перетримати м’ясо в духовці. З появою першої скоринці, варто почекати не більше 5 хвилин і діставати.
Завдяки цим рецептом, я втілюю свої фантазії. Мінімум часу для підготовки, максимум смаку. Урізноманітнити страву можна всілякими соусами і гарнірами. Приємного апетиту! Харчуйтеся правильно і готуйте із задоволенням!