Курка на сковороді з вяленими томатами

Курка на сковороді з вяленими томатами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Швидке і смачне блюдо з курки – 10 хвилин і основне м’ясна страва до гарніру готово!

Інгредієнти

Паприка – 1 ч. л.
Куряча грудка – 1 шт.
В’ялені томати – 75 гр.
Сіль – 1 ч. л.
Суміш італійських трав – 1 ч. л.
Чорний мелений перець – 1/2 ч. л.

Як приготувати Курка на сковороді з в’яленими томатами

Соковита, пряна, ароматна і, головне, швидка курочка на сковорідці. Приготовлена по італійських мотиви, можна ще додати в начинку не тільки в’ялені томати, то і моцарелу. У мене домашні в’ялені помідори, тому я роблю страву саме з такою начинкою, в класичному варіанті. Якщо томатів немає або не любите в’ялені – замініть начинку на гриби або будь-які інші овочі. Добре поєднуватимуться курячі грудки з будь-яким з сирів, гарбузом, апельсином, кабачком або грушею. Страва готується дуже швидко – до десяти хвилин. Таким чином, м’ясо встигне просмажиться, але і не буде сухим. Готувати куряче філе краще всього на оливковій або вершковому маслі. Подавайте готове блюдо з будь-яким улюбленим соусом і гарніром.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти для страви. Зачистити гарненько куряче філе, можна брати розділене куряче стегно без кістки або гомілку.

Розрізати філе уздовж на три поздовжні частини. Зробити глибокі надрізи на кожному шматочку м’яса, не дорізуючи шматочки до кінця. Посолити грудинку, поперчити, додати до філе набір італійських спецій і щедро посипати паприкою.

Перевернути шматочки грудки надрізами вниз і викласти уздовж в’ялені помідори. Можна використовувати абсолютно будь-яку начинку – від грибів і сиру, овочів.

Загорнути щільно м’ясо і сколоти за допомогою зубочисток.

Розігріти оливкову олію в сотейнику або глибокій сковорідці.

Викласти в розігріте масло шматочки м’яса, накрити кришкою і смажити близько семи-десяти хвилин. За цей час тонкі скибочки м’яса просмажаться і не пересушаться. Дивіться за станом філе, як тільки колір буде золотистим, а серединка білого кольору – страва готова.

Коли курка зарум’янилася, знімаємо страву з вогню.

Подаємо курочку до столу з улюбленим соусом або гарніром. Приємного апетиту!