Курка фарширована гречаною кашею

Курка фарширована гречаною кашею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Що мені сподобатися в цьому рецепті, фарширована курка зовні вийшла як ціла, але ріжеться легко. Відріжте шматочок курки і гарнір ароматна гречка, все в одному блюді!

Інгредієнти

Курка – 1200 гр.
гречка – 1 стакан не варена
спеції – щіпка для курки
часник – 4 зубчики
сіль – за смаком
гірчиця – 1 ст. л.
майонез – 1 ст. л.

Як приготувати Курка фарширована гречаною кашею

Це і смачно, і красиво. Можна дивувати гостей! Можна експериментувати з начинками! Не бійтеся складнощі при видаленні скелета, це не складно! Очі бояться – руки роблять!

Покроковий рецепт

Курку помити, розрізати по грудці і вийняти скелет, залишити кістки в крилах і гомілки! Треба нагострити не великий, зручний ніж і проводити їм уздовж кістки й поступово відокремиться м’ясо від кісточки, потрібно діяти дуже обережно на спинці, там кістка проходить дуже близько до шкіри, бажано її не порізати.

Після того як ми відділити м’ясо від кістки, розкладемо м’якоть на будь-якій поверхні і намасти її часником з сіллю, додамо будь-які спеції і приправи підходящі для курки!

Додамо одну чайну ложку готової гірчиці, вона додасть курці м’якість і ретельно вотрем все в тушку, що б приправи проникли всюди! Загорнемо курочку в поліетиленовий пакет, приберемо в бік, нехай маринується. Один стакан гречаної крупи відваріть як ви віддаєте перевагу, трохи не доварив, так як гречка буде готуватися ще в духовці…

Курка маринувалася годину, але можна маринувати і довше… Беремо тушку і зшиваємо її, залишивши невеликий отвір, через який будемо фарширувати гречкою тушку. Коли птах буде набита гречкою під горлечко, зашиваємо її повністю.

Потрібно обмазати курочку 1 ложкою рослинного масла, змішаного з 1 ч. л. меду і 1 ч. л. лимонного соку, ну або просто майонезом. Кладемо її у форму або просто в сковороду в якій буде курочка запікати при температурі 180 градусів! Ставимо в духовку і поглядаємо, якщо рум’яниться занадто швидко, то зменшуємо температуру трохи…

Перевіряємо через 35 – 40 хвилин, проколюємо ніжку біля кістки тонким ножем і натискаємо в області надрізу, якщо сік тече прозорий, то курка повністю готова! Нарізаємо курочку, беремо гарнір і насолоджуємося! Приємного апетиту!