Різноманітні делікатеси, пряні гарніри, ароматні соуси і заправки – неповний перелік того, що можна подати до обіду у звичайний будній день. Але немає аналогів запеченої курочку! Сьогодні я поділюся секретами, завдяки яким, запечене м’ясо буде не просто ароматним і смачним, а також соковитим, легким, в міру жирним. Розглянемо можливі варіанти приготування курячого м’яса.
Курку можна запікати, як цілком, так і розділивши на частини. У даній статті ми розглянемо варіант приготування обробленої курки, а саме стегон і грудки.
Переваги запеченої курки
-
Доступність за всіма параметрами.
Прості інгредієнти, які без праці можна придбати на полицях м’ясних крамниць.
Легка технологія приготування.
Не займає багато часу для підготовки.
Приголомшливий аромат, божественний смак.
Входить в розділ правильного харчування і низькокалорійних страв.
Як правило, я запікаю курячі стегенця 2 рази в тиждень. Подаю, як самостійне блюдо, так і в поєднанні з гарніром. Універсальність даного страви вражає. Відмінно поєднується з макаронами, овочами, кашами, картоплею, грибами.
Різновиди запеченого м’яса
Існують різні варіанти приготування курочки:
– запечені курячі стегна у власному соку;
– запечені курячі стегна в соєвому соусі і французької гірчиці;
– запечені стегенця в майонезі, сметані, часниковому соусі;
– запечені стегна з овочами (гриби, помідори, кабачки, картоплю і т. д.)
Щоб з легкістю використовувати різні варіації, досить освоїти базові кроки, зрозуміти структуру і можна сміливо експериментувати.
Пропоную вам поради, використовуючи які, ви не тільки приготуєте смачне куряче м’ясо, а також збережіть всі соки поживні речовини.
Важливим фактором є:
– зручна глибока ємність,
– вибір температурного режиму і часу приготування.
Приступаємо до приготування. Викладемо продукти, що б все було в полі зору, для зручності.