Курка, запечена з картоплею

Курка, запечена з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Таке блюдо чудово підійде на вечерю, коли ні сил, ні часу на приготування практично не залишається після робочого дня.

Інгредієнти

Тушка курчати бройлера – 1
Картопля – 14 шт.
Часник – 2 зубчики
Сіль – 1 ч. ложка
Приправа для курки – 1 ч. ложка
Приправа для картоплі – 1 ч. ложка
Рослинне масло – 3 ст. ложки

Як приготувати Курка, запечена з картоплею

Знайдеться хіба людина, яка не любить запікати в духовці? Цей спосіб готування забезпечить вас смачним блюдом, і до того ж здорово заощадить час.

Покроковий рецепт


Помиємо курку і разрежем не до кінця уздовж грудини.


Нарещаем тонкими пластинами часник. Далі перевертаємо тушку шкірою вгору і ретельно шпигуємо часником.

Натираємо тушку сіллю і спеціями.


Чистимо картоплю, додаємо сіль, спеції і ложку рослинної олії. Все ретельно перемішуємо.

Тепер викладаємо підготовлені продукти на деко, попередньо змастивши дно рослинним маслом. Для отримання хрусткої скоринки рекомендується зверху змастити маслом і курку, і картоплю. І відправляємо все в такому вигляді в духовку, розігріту до 180 градусів, запікати протягом 50 хвилин.


По закінченні вказаного часу дістаємо з духовки деко і милуємося отриманим результатом. Залишається викласти страву на тарілку і порізати на порційні шматки. Приємного апетиту!