Пиріг з грибами і картоплею

Пиріг з грибами і картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг виходить ситний, з характерною сметанною кислинкою і ароматом грибів.

Інгредієнти

Печериці заморожені – 400 г
Цибуля – 1 шт
Картопля великий – 3 шт
Сметана – 100 г
Борошно – 1 ст. л.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Сіль – За смаком
Яйце куряче – 1 шт
Дріжджі сухі – 1 ч. л.
Цукор – 3 ч. л.
Тепла Вода – 200 мл
Масло рослинне – 3 ст. л.
Сіль – 1/2 ч. л.
Борошно пшеничне – Скільки візьме тісто

Як приготувати Пиріг з грибами і картоплею

Всі на світі люблять домашні пироги, це безсумнівно! Кому може не сподобатися золотиста ароматна кірочка, що приховує під собою улюблену начинку? Я хочу запропонувати Вам приготувати пиріг з дріжджового тіста з начинкою з картоплі та грибів зі сметаною. Навіяний рецепт традиціями російської кухні, а остаточний варіант – це моя імпровізація. В ідеалі, звичайно, готувати його потрібно з лісовими грибами, але і печериці цілком підійдуть.

Покроковий рецепт

Замешаем опару з теплої води, цукру, дріжджів і 5 ст. л. борошна. Накриємо рушником і залишимо для підйому на 30 хвилин. Потім додаємо в опару сіль, 3 ст. л. раст. масла і, поступово підсипаючи борошно, замішуємо м’яке, не липнущее до рук тісто. Накриваємо і ставимо в тепле місце підходити на 1 годину.

Поки тісто підходить, приготуємо начинку. Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім розім’яти в пюре, підсолити. На раст. олії обсмажити порізану кубиками цибулю, всипати шампіньйони і тушкувати до випаровування зайвої рідини.

Додати до грибів сіль за смаком і 1 ст. л. борошна, перемішати, потім додати сметану, при помішуванні довести до кипіння.

До готової грибний заправці підмішати картопляне пюре і яєчний білок. Начинка готова.


Тісто обім’яти, розділити на три частини – велику, середню і малу. Велику розкачати і викласти у змащену маслом форму, щоб вийшло дно і борти. Викласти на тісто начинку.

Середню частину розкачати, накрити пиріг зверху і защипати краї. Приступаємо до прикраси. Маленьку частину тіста розкачати в циліндр і розрізати так, як показано на фото, це будуть дві капелюшки, дві ніжки і травичка.


Викласти композицію на пиріг і змастити яєчним жовтком грибочки і краю пирога, щоб прикраси красиво виділялися на тлі більш блідого тесту. Випікати пиріг при температурі 180°С протягом 30 хвилин до золотистого кольору. Перед подачею злегка остудити. Приємного апетиту!