Свинина відмінно межує з багатьма інгредієнтами, в тому числі, з картоплею. Давайте приготуємо смачну свинину тушковану разом з картоплею і овочами в каструлі.
Інгредієнти
Свинина – 400 гр | |
Картопля – 5-6 шт. | |
Масло рослинне – 40 мл | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Вода – 500 мл | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
зелень – за смаком |
Для приготування ситного страви, яке, до речі, можна запропонувати в якості другого до обіднього меню, потрібно розморожена м’якоть свинини, кілька бульб картоплі, морква, цибуля, спеції і рослинне масло. Гасити свинину будемо в каструлі. Подробиці в рецепті.
Покроковий рецепт
Промиваємо під проточною водою розморожену м’якоть свинини. Обтираем шматок насухо паперовим рушником, перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо невеликими шматочками.
У каструлю вливаємо заявлена кількість рослинного масла, підігріваємо його. У підігріте масло викладаємо м’ясну нарізку з свинини. Приправляємо трохи сіллю, починаємо обжарку на помірному вогні.
Паралельно займемося подрібненням овочів. Морквину для страви натремо, цибулю порубаємо дрібними шматочками. Підготовлену овочеву нарізку переправляємо в каструлю до м’яса, перемішуємо. Продовжуємо гасіння.
Очистимо потрібну кількість картопляних бульб. Нарізаємо картоплю на великі кубики-шматочки. Перекладаємо картопляні кубики в каструлю.
Покриваємо інгредієнти в каструлі кип’яченою водою, солимо, перчимо за смаком. Тушкуємо інгредієнти на слабкому вогні до повної готовності.
Готову тушковану свинину присипаємо при подачі зеленню (можна свіжою, можна сушеної або замороженої). Пригощайтесь на здоров’я!