Пиріг з грибами і картоплею

Пиріг з грибами і картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Замешаем опару з теплої води, цукру, дріжджів і 5 ст. л. борошна. Накриємо рушником і залишимо для підйому на 30 хвилин. Потім додаємо в опару сіль, 3 ст. л. раст. масла і, поступово підсипаючи борошно, замішуємо м’яке, не липнущее до рук тісто. Накриваємо і ставимо в тепле місце підходити на 1 годину.

Поки тісто підходить, приготуємо начинку. Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім розім’яти в пюре, підсолити. На раст. олії обсмажити порізану кубиками цибулю, всипати шампіньйони і тушкувати до випаровування зайвої рідини.

Додати до грибів сіль за смаком і 1 ст. л. борошна, перемішати, потім додати сметану, при помішуванні довести до кипіння.

До готової грибний заправці підмішати картопляне пюре і яєчний білок. Начинка готова.


Тісто обім’яти, розділити на три частини – велику, середню і малу. Велику розкачати і викласти у змащену маслом форму, щоб вийшло дно і борти. Викласти на тісто начинку.

Середню частину розкачати, накрити пиріг зверху і защипати краї. Приступаємо до прикраси. Маленьку частину тіста розкачати в циліндр і розрізати так, як показано на фото, це будуть дві капелюшки, дві ніжки і травичка.


Викласти композицію на пиріг і змастити яєчним жовтком грибочки і краю пирога, щоб прикраси красиво виділялися на тлі більш блідого тесту. Випікати пиріг при температурі 180°С протягом 30 хвилин до золотистого кольору. Перед подачею злегка остудити. Приємного апетиту!