Картопля по-селянськи в духовці з соусом

Найголовніше вибрати якісний картоплю і бажано молодий. Ми будемо використовувати рослинне масло для картоплі і для соусу майонез, але для менш калорійного блюда можна їх не використовувати!

Інгредієнти

Картопля – 6 штук середнього розміру Молода картопля буде в пріоритеті
Рослинне масло – 10 мл Можна відмовитися
Сіль – За смаком
Для соусу:
Майонез – 70 мл
Кефір 0,1 % – 30 мл
Часник – 3 зубчики
Кріп – 10 грам
Перець – За смаком

Як приготувати Картоплю по-селянськи в духовці з соусом

Сьогодні ми з вами приготуємо швидке, але не менш смачне блюдо – сільська картопелька.
Це блюдо підійде як швидкий перекус, так і доповнення до основної страви, або ж у вигляді гарніру.

Покроковий рецепт

В першу чергу ретельно промиваємо картопля, бажано помістивши на пару хвилин в теплу миску, після чого протерти м’якою губкою кожну картоплину. Протерти насухо.

Картоплю розрізаємо на 4 рівні частини. Включити духовку на 180 градусів.

Покласти в миску і залити рослинним маслом, все рясно розмішати.

Викладаємо на деко шкіркою вниз і ставимо в духовку.

приготування соусу

Поки готується картопля, зробимо для неї соус. Нам знадобляться майонез, кефір, зелень і часник. Замість кефіру можна додати трохи води, щоб консистенція вийшла менш густий. Всі інгредієнти змішуємо.

Наша картопелька готова! Подавати з кисло-молочним соусом. Приємного вам апетиту!

Дивіться також:  Смажена картопля з куркою і грибами