Печена картопля на гарнір

Печена картопля на гарнір – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Молода картопля з часником і зеленню – просте, ароматне, смачне блюдо родом з дитинства.

Інгредієнти

сиру картоплю (краще молодий) – 10 – 20 шт. в залежності від кількості членів сім’ї
свіжий або заморожений кріп – жменя
часник – 1/2 середньої головки
масло рослинне – по ½ ст. л. на кожен картопляний бульбу
паприка, мелений перець – за смаком
сіль – за смаком

Як приготувати Печену картоплю на гарнір

Смачний, ароматний молода картопля, пожаренный на багатті під час походу, викликає найприємніші спогади про безтурботне дитинство і юності. Таке нехитре, але дуже смачне блюдо можна відтворити в духовці. Рослинна олія, часник і свіжу зелень зроблять звичайну запечену картоплю коханим і бажаним гарніром на домашньому столі.

Покроковий рецепт

1. Готуємо інгредієнти. Особливу увагу приділяємо картоплі. Добре промитий бульбу можна буде їсти прямо з засмаженою шкіркою. Для миття використовуємо жорстку губку і проточну воду.

2. Викладаємо бульби в металеву форму. Кожну картоплину руками ретельно покриваємо рослинним маслом.

3. Розігріваємо духовку на максимальну температуру, зменшуємо до 270 градусів, відправляємо туди картоплю. Щоб вийшов ефект засмажки на багатті, температура повинна бути високою. Не потрібно турбуватися, якщо бульби почнуть сильно підсмажуватися (не до жаринок, звичайно!), вони стануть тільки смачніше. Через 15 хвилин перевертаємо картоплини на інший бік, зменшуємо нагрівання до 210 градусів.

4. Ножем перевіряємо готовність. Він має легко входити в бульби. Витягуємо картоплю, розрізаємо на половинки (не до кінця).


5. Всередину розрізаних бульб капаємо масло, трохи присаливаем, перчимо, видавлюємо часник. Блюдо рясно посипаємо кропом.