Квасолевий, багатий вмістом білка, суп –
традиційне блюдо Балканських країн. Пробуємо приготувати…
Інгредієнти
Квасоля суха – 500 гр. або консервована 4 банки | |
Морква – 2 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Перцева м’ята сушена – 1 ч. л. | |
Перець солодкий мелений – 1 ст. л | |
Масло рослинне – 3 ст. л. | |
Заправка: | |
Часник – 1 зубчик | |
Оцет – 3 ст. л |
Квасоля – корисний і поживний продукт з високим вмістом білка. Квасолевий суп традиційне блюдо Балканських країн. Суп можна приготувати з білої, червоної, рожевої, сухий або консервованої квасолі. Приготування займає 1 годину 15 хвилин.
Покроковий рецепт
Квасолю вимити, перебрати, відварити. Важлива особливість приготування квасолі: воду зливати 2 рази після закипання, 3 раз залити воду і використовувати для приготування.
Моркву і цибулю почистити. Моркву натерти на тертці, цибулю порізати півкільцями.
Все обсмажити в рослинній олії. Додати червоний перець перемішати.
Отриману суміш моркви і цибулі, сущенную м’яту, сіль додати в киплячу квасоля. Варити ще 15 хвилин.
Всі суп готовий! Подавати із соусом з винного яблучного оцту і тертого часнику. Суп добре поєднується зі сметаною, несолодким йогуртом, зеленню.