Страва готується максимально швидко, дуже живильне і припаде до смаку усій родині.
Інгредієнти
цибуля ріпчаста – 1 шт | |
морква – 1 шт | |
часник – 1 великий зубчик | |
квасоля червона консервована – 1 банку | |
макарони – 4-5 ст л. | |
томатна паста – 2 ст. л. | |
фарш – 100 г за бажанням | |
зелень – за смаком | |
сіль, перець – за смаком |
Дуже легка в приготуванні страва з продуктів, які знайдуться в будь-якому холодильнику. Блюдо дуже ситне, багате білками. Впоратися з приготуванням квасолі з макаронами в томатно-часниковому соусі зможе кожен, навіть новачок. Страву можна назвати конструктором, тому що додавати в нього можна все, що є в холодильнику – курка, фарш, свіжі помідори і перець, будь-яка зелень за смаком. Підійде для поста, якщо не додавати фарш. Якщо додати більше води, блюдо вийде густе і наваристое, як суп. На рідини економити не варто. Якщо готову страву трохи постоїть, то вбере в себе всю додану рідина, і буде трохи сухувато. Ідеально для морозних зимових днів, коли потрібно багато енергії.
Покроковий рецепт
Терту моркву, рубаний цибулю і трохи фаршу обсмажуємо на 2 ст. л. рослинного масла
Додати томатну пасту, розвести склянкою води, додати сіль, перець. Довести до кипіння на середньому вогні.
Додати квасолю разом з соусом з банки. Проварити кілька хвилин.
Відкласти частину підливи з квасолею в іншу ємність, перетерти блендером або товкачиком. Додати часник.
Додати макарони. При необхідності долити воду. Тушкувати на повільному вогні 10 хвилин, до готовності макаронів.
Готову страву прикрасити зеленню.