Готуються мариновані шампіньйони дуже швидко, а використовувати їх можна в якості закуски до будь-яких страв з курки і яловичини.
Інгредієнти:
– тростинний цукор-пісок (18 г);
– білий салатний цибулю невеликий (одна штука);
– запашний і чорний перець горошком (дванадцять штук);
– свіжі білі печериці (560 м);
– рафінована олія соняшникова (120 мл);
– кам’яна сіль крупномолотая (одна чайна ложка з гіркою);
– мелені зерна коріандру (одна щіпка);
– столовий оцет (18 мл);
– великі часточки часнику очищені (чотири штуки);
– лист лавровий (три штуки).
Печериці очистити від дрібного сміття, потім промити і нарізати великими шматками, після цього поставити на середній вогонь сковорідку, викласти в неї нарізані гриби і при постійному помішуванні обсмажувати їх п’ять хвилин без масла.
Після цього приготувати для грибів розсіл, а для цього потрібно підготувати миску, влити в неї столовий оцет в необхідній кількості, а також соняшникову олію, додати крупномолотую сіль, коріандр, цукровий пісок, перець горошком і три лаврових листа.
Перемішати розсіл і перелити його в ту сковорідку, де готуються гриби, при частому помішуванні готувати печериці ще десять хвилин.
По закінченні вищевказаного часу перекласти гриби в скляну банку, влити додати гарячий розсіл, додати очищений цибулю, нарізану часточками, а також рубаний часник. Перемішати вміст банки, закрити кришкою і залишити в прохолодному місці на всю ніч, а на наступні день приготовані печериці можна подавати до столу.