Найпростіший рецепт, найголовніше – дістати свіжі мідії.
Інгредієнти
Свіжі мідії – 2-2,5 кг | |
Лимон – 2-3 шт | |
Перець – За смаком | |
Оливкова олія – 2 ст. л. |
Готуватися за лічені хвилини, порцію можна зменшити і подавати як стартер, або як повноцінне друге блюдо.
Покроковий рецепт
Промити мідії водою, видалити тверді частини за допомогою ножа.
Поставити велику каструлю на вогонь, додати масло (можна також зубчик часнику) і помістити всі мідії без води.
Додати чорний перець, накрити кришкою і готувати, час від часу перемішуючи до тих пір, поки мідії не відкриються, і з них не вийде рідина, в якій, власне вони і готуються (близько 10 хвилин).
Викласти в глибоку посуд разом з рідиною (так мідії знизу отстанутся теплими і не охолонуть).
Вичавити зверху лимон за смаком і можна подавати до столу. Приємного апетиту.