Мідії по-середземноморськи

Мідії по-середземноморськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Найпростіший рецепт, найголовніше – дістати свіжі мідії.

Інгредієнти

Свіжі мідії – 2-2,5 кг
Лимон – 2-3 шт
Перець – За смаком
Оливкова олія – 2 ст. л.

Як приготувати Мідії по-середземноморськи

Готуватися за лічені хвилини, порцію можна зменшити і подавати як стартер, або як повноцінне друге блюдо.

Покроковий рецепт

Промити мідії водою, видалити тверді частини за допомогою ножа.

Поставити велику каструлю на вогонь, додати масло (можна також зубчик часнику) і помістити всі мідії без води.

Додати чорний перець, накрити кришкою і готувати, час від часу перемішуючи до тих пір, поки мідії не відкриються, і з них не вийде рідина, в якій, власне вони і готуються (близько 10 хвилин).

Викласти в глибоку посуд разом з рідиною (так мідії знизу отстанутся теплими і не охолонуть).

Вичавити зверху лимон за смаком і можна подавати до столу. Приємного апетиту.